• 瀏覽: 57,956
  • 回覆: 433
  • 追帖: 2
+28
引用:
原帖由 後不見來者 於 2020-1-24 03:05 PM 發表

你的爸爸是印度人,這是事實,是現實,你不敢承認嗎?送你恒河水水葬套餐
垃圾質素低既人先會講人屋企人,你咁愛護國家就番大陸啦,去感受武漢對你既愛啦!扮香港人又要口講愛國又要黎香港住既大陸垃圾啊叔!屈人亂鬧人係你地本性黎架啦!

引用:
原帖由 plplp 於 2020-1-23 09:37 PM 發表

你應該要咁講,二邊嘈都無用,咁有本事你去叫解放軍出兵香港將所有香港人一野清洗,唔理佢藍定黃都斬草除根嘛,咁之後再安放哂大陸人住係香港咪得囉?咁唔係一了百了咩? ...
香港本身就係中國既一部分,解放軍吾需要清洗香港,中國都無吾妥香港人,既然吾妥又吾走,又吾搶地方返來!甘一世都係中國香港人,甘又有幾自豪

引用:
原帖由 67中國 於 2020-1-24 11:43 AM 發表

講一句我是香港人就氣急敗壞了嗎?
我又吾會因為有張身份證而自豪囉!

引用:
原帖由 後不見來者 於 2020-1-24 08:47 PM 發表

你上次說你的印度爸爸到香港認親,跟你和你老婆擠在一間劏房住的事,你怎么不提了?
三人行,必有你濕,
打錯了,必有你師
你依個大陸啊叔品格真係賤過地底泥,又要係香港生活又唔尊重當地文化,又要嘈香港點點點但又唔番大陸,就係識得叫人番,又要扮大袋扮哂野,唔夠人講就講人地屋企人,知道你無屋企人做孤獨老人啦,要盲目靠政府比你果5毛做打手做生活費,你真係好可憐。偉大既強國一有事,唔識自我檢討去改善,而係最鍾意搵其他國家比較點點點,天朝大國喎?

引用:
原帖由 67中國 於 2020-1-24 11:45 AM 發表

一句我是香港人也容納不下嗎,難怪中國人得不到尊重
你自己都接受唔副自己係中國人身份
你叫人點尊重你?請問你係邊度國藉人?

引用:
原帖由 野原新芝助 於 2020-1-25 07:42 AM 發表

應該轉換下諗,有唔好既野既時候,政府唔去改善而去恐怖打壓,排除異己,而唔係好好去聆聽人民既聲音,仲要叫人甘心咁接受佢?
姐係係中國人(中華民國又好,中華人民共和國又好)有唔好既唔可以去講去申訴,而係盲目接受既,唔怪得知佢地中央高官子女要拎哂外國護照係外國生活,留低平民去講愛國了。

引用:
原帖由 plplp 於 2020-1-25 07:50 AM 發表

應該轉換下諗,有唔好既野既時候,政府唔去改善而去恐怖打壓,排除異己,而唔係好好去聆聽人民既聲音,仲要叫人甘心咁接受佢?
你想講5大訴求?
你知唔知邊5大?
比著你係政府,你會妥協?

引用:
原帖由 野原新芝助 於 2020-1-25 07:52 AM 發表

你想講5大訴求?
你知唔知邊5大?
比著你係政府,你會妥協?
我之前有啲post都有講過,有犯法係要拉,但拉既人只係拉一邊之餘,另一邊有犯法既打著撐政府既就可以無事,點解啲人咁激烈就係由721開始,直播睇到唔係假架....一大早白衣人講哂點樣出黎,警察當唔知睇唔到由得佢地搞,黑衣人一早講去邊佢地一早set人去防備咁搞笑?解放軍之前都講過,十分鐘就可以係深圳黎到香港,但元朗警署成四十分鐘都去唔到隔離既西鐵站幫手,由得白衣人咁打,唔係依件事咁樣,會激到更多人出黎?
和平表達,政府覺得:挑~你地表達經濟咪又係無受影響~由得你地表達囉~意見接受態度照舊,所以個立法會建制派係咁幫手支持動過方案去蠶食香港,加加埋先爆到咁唔係,唔係既話個個都唔會走出黎啦。
佢果個調查委員會全部係佢地既人,緊係有咩事最後都係無用,所以成立獨立調查係一定要,咁樣做到一定阻嚇力比佢地公平執法,實行雙普選由2012講到依家,佢地驚到時選到一個唔聽中央話既人先一直拖延依家都唔敢去實行咋嘛,五大係有四個都係可以接受,我本人只有一個係唔接受就係唔可以放哂抗爭者,同我開頭講既一樣,犯左法就要拉,唔理佢藍定黃。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 後不見來者 於 2020-1-24 11:50 AM 發表

看來你買不起骨灰壇,沒關係,我免費送你全家每人一個,如果沒地方埋,可以直接塞到茅廁里
還是留給你自己全家吧,看來你很快用得著

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 野原新芝助 於 2020-1-25 07:42 AM 發表

我會說自己是土生土長的香港人囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]