• 瀏覽: 2,377
  • 回覆: 32
還記得當時蘭桂坊之父,攪得有聲有色,轉虧為盈,當年年年賺錢,·還大興土木,進一步發展園區,攪到今日唔撥款到年尾執得!

政府近日撥100億派福利比市民,反而海洋公園要106億,還未知幾時再要多D! 不如摺埋,轉做普通對外開放公園,如香港公園,由康民署管理,什麼水上樂園、酒店就公開招標,比市場人士營運!106萬派比市民好過!

海洋公園連續四年虧損,政府擬撥款超過106億元助園方擴建救亡。

新聞來源連結:

https://news.now.com/mobile/local/player?newsId=377399

有人話似荔園未期,不如發展做住宅區,反正彈丸之地,已經有個主題樂園!

環保人士又話保障海洋動物權益,解放海洋生物! 係時候放生啦!

話重建水上樂園,原計劃22億2017年完工,而家都未起好仲已經用突去到37億,有咁嘅「歴史」,你覺得海狗公園攞106億會起得晒佢計劃中嘅設施?分分鐘200億都未夠兼爛尾啦!

呢啲廢物公園,摺L左佢啦!

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2020-1-21 07:55 AM 發表
話重建水上樂園,原計劃22億2017年完工,而家都未起好仲已經用突去到37億,有咁嘅「歴史」,你覺得海狗公園攞106億會起得晒佢計劃中嘅設施?分分鐘200億都未夠兼爛尾啦!

...
做工程係甘架嘛

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2020-1-21 07:55 AM 發表

...
首先要洗濕個頭,然後。。。

引用:
原帖由 聖利aaron 於 2020-1-21 08:01 AM 發表

做工程係甘架嘛
如果招標講明由承辦商包底,一定唔會超資,會剛剛用盡最後一毛錢!

本地人入場費太貴

引用:
原帖由 人之初大大 於 2020-1-21 08:05 AM 發表
本地人入場費太貴
海洋公園6 月 1 日起調整日間入場票價,成人日間門票新價為498元,小童門票為249元。
加價可能冇乜考慮要靠本地人撐起入埸人數!

誰料6月之後既風波,令平日排可玩機運遊戲要等好耐都未有人來!

如果發唔掂咪執左佢囉!

引用:
原帖由 echanat 於 2020-1-21 07:47 發表
有人話似荔園未期,不如發展做住宅區,反正彈丸之地,已經有個主題樂園!
你又啱喎將佢同麗苑比較有啲相近喎。

好明顯無能管理層見蝕到仆街, 求求其其老作野俾廢官想過骨!

當無能遇上廢柴, 咩都有可能!!!

引用:
原帖由 A1000 於 2020-1-21 08:42 AM 發表
如果發唔掂咪執左佢囉!
止蝕離埸,長貧難顧!

引用:
原帖由 小飛越2 於 2020-1-21 09:18 AM 發表
好明顯無能管理層見蝕到仆街, 求求其其老作野俾廢官想過骨!

當無能遇上廢柴, 咩都有可能!!!
比文件申請已經好好,本來口頭講聲就想人科水

引用:
原帖由 echanat 於 2020-1-21 10:50 發表

止蝕離埸,長貧難顧!
冇錯海洋公園我睇住興建嘅以前我讀緊小學前身係黃竹坑村嗰啲農地同埋警察學校一部份,嗰度有一間叫做巴黎農場嘅。自從起左之後我喺小學去過一次海洋公園跟住到出嚟做嘢又係去左一次海洋公園,幾十歲幾十年我前後只係去咗兩次點解因為太過貴喇入場。既然而家經營不善,可以開放佢,成為一個畀香港市民嘅大眾公園啦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]