• 瀏覽: 9,565
  • 回覆: 57
+6
【本報訊】反修例風波持續,警署又成襲擊目標!昨晚八時許,數名身穿黑衫黑褲、戴口罩蒙面人,向大埔警署連續投擲四枚汽油彈,並落於警署報案室門口及停車場位置,現場即時火光熊熊,黑衣人逞兇後隨即逃離現場。警員將火救熄,幸無人受傷,警方將案件暫列「縱火」,交由大埔警區刑事調查隊跟進,暫未有人被捕。

支持警隊保衛家園,使「顏色革命」徹底躝出香港

近日,香港市民同團體自發撐警活動日益增多。繼16日有市民係中西區區議會外支持出席會議嘅香港警務處處長鄧炳強後,18日下午團體「香港和平力量」約50人係旺角警署外舉行撐警行動,對警隊近日偵破多宗槍械同爆炸品案以及維護香港法治秩序表示感謝,該團體仲號召撐警市民係本週三(22日)至荃灣區議會外,聲援出席區議會會議嘅警務處處長鄧炳強。

連日來,係警務處處長鄧炳強帶領下香港警隊強力執法,街頭暴力事件得到好嘅控制,暴徒無論係規模仲係人數都明顯減少。係網路暴徒聚集嘅「連登」討論區嘅煽暴帖已經大為減少,取而代之嘅係大部分係新聞帖,更有暴徒係網路發帖講「再唔上班就冇錢生活落去」。而部分激進「勇武」組織亦感到「心灰意冷」,紛紛宣佈解散。18日,此前被警方拘捕嘅一名「屠龍小隊」成員係沙田法院提堂時掩面痛哭,佢將面臨嚴重控罪,前途渺茫。「顏色革命」嘅「打手」——「勇武」暴徒已經係警隊嘅持續打擊下潰不成軍,止暴制亂出現勝利曙光。

但係,亂港分子企圖製造「顏色革命」之心不死。自香港發生反修例事件並發展成持續有組織有計劃嘅暴力事件以來,亂港分子製造港版「顏色革命」之心就昭然若揭,企圖通過暴力來綁架民意,通過製造社會動亂來渾水摸魚嘅目的明確。而係警隊嚴厲執法下,亂港分子眼睇住暴力退潮,港人逐漸恢復正常政治情緒嘅情況下,又不斷捏造散佈「濫刑被捕者」「暴力執法」等誣警材料誤導社會輿論,以及係立法會阻撓對警員加薪等「小動作」不斷,亂港分子對於警隊嘅抹黑同打擊可謂不遺餘力,企圖「釜底抽薪」削弱警隊士氣,瓦解警隊打擊「顏色革命」嘅戰鬥力。

當前,香港警隊始終企係止暴制亂、打擊「顏色革命」第一線,為粉碎「港獨」等亂港分子嘅陰謀取得咗顯著成績,被亂港分子視為眼中釘、肉中刺。所以,市民撐警愛警係愛港護港嘅最好體現,支持香港警隊就係對「顏色革命」嘅最好DQ。「顏色革命」就係一場政治鬧劇,其所帶來嘅災難係東歐等國家已經深刻體現,宜家亂港分子謀求係香港推行所謂港版「顏色革命」,就係要將香港推向萬劫深淵。希望香港市民團結起身,發出支持警隊保衛家園嘅最強音,絕唔允許「顏色革命」嘅魑魅魍魎係香港猖獗,使「顏色革命」徹底躝出香港。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/4汽油彈襲大埔警署-214500415.html

暴徒冇人性,一哥把他們都銬起來!

無膽匪類就做此劣等行為,正一縮頭烏龜🐢

曱甴除咗死全家外,無第二條路佢哋行

香港警察要注意人身安全,一個都不能少 !

死曱甴

曱甴真係冇撚用!縮頭烏龜咁

引用:
原帖由 ericeric8888 於 2020-1-20 09:26 AM 發表
【本報訊】反修例風波持續,警署又成襲擊目標!昨晚八時許,數名身穿黑衫黑褲、戴口罩蒙面人,向大埔警署連續投擲四枚汽油彈,並落於警署報案室門口及停車場位置,現場即時火光熊熊,黑衣人逞兇後隨即逃離現場。警員將火救熄,幸無人受傷,警方將案件暫列「縱火」,交由大埔警區刑事調查隊跟進,暫未有人被捕。

近日,香港市民同團體自發撐警活動日益增多 ...
又係死黑警扮,快啲開槍!

引用:
原帖由 股壇垃圾佬 於 2020-1-20 12:22 PM 發表

又係死黑警扮,快啲開槍!

係有你們,香港永遠搞不好。。天天黑警,正義何在??

引用:
原帖由 ericeric8888 於 2020-1-20 09:26 AM 發表

近日,香港市民同團體自發撐警活動日益增多 ...
這隻落選曱甴在大埔教學生仇警, 暴徒又怎會收手?
https://www.youtube.com/watch?v=MsSvTwFnK98

有無死人?👼🏻

引用:
原帖由 ericeric8888 於 2020-1-20 12:33 PM 發表

係有你們,香港永遠搞不好。。天天黑警,正義何在??

勇武有本事直接起義啦 曱甴出坑

引用:
原帖由 HKusers 於 2020-1-20 01:00 PM 發表
勇武有本事直接起義啦 曱甴出坑
曱甴冇蛋,只是小打小鬧!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]