• 瀏覽: 18,824
  • 回覆: 171
+33
約50人今(18日)下午2時半,到旺角警署外舉行撐警行動,批評大學「製造暴徒」。團體「香港和平力量」代表石房有表示,大學應管好教師,教師管好學生,不要將學校變成「搞政治」的地方,強調學校不是讓學生「勇武抗爭」地方。石房有表示,號召下星期三(22日)出席荃灣區議會會議,聲援預料會出席的警務處處長鄧炳強。他稱不擔心屆時會出現混亂。...

單刀赴會戰毒瘤,重拳出擊煞革命

「顏色革命」肆虐香港已7月有餘,喺香港政府,警隊同百萬愛港人士嘅共同努力堅守下,香港已然度過了最艱難嘅時期。黎明將至,「勇武鬥士」不顧大義,決然退場標誌著這場革命嘅徹底失敗,香港步入一個相對穩定嘅時期。對居心叵測嘅港獨及其幕後推手而言,「顏色」即將消失殆盡,「革命」卻尚未成功,「蔡賴」過河拆橋,港獨赴臺屢屢碰壁;美國「契爺」家務難斷,無暇顧及,祇剩低黔驢技窮嘅泛暴派風中淩亂,苦苦掙扎,現又重操舊業,打起了抹黑警隊嘅主意,亂港毒瘤黃之鋒更揚言,若不對港警進行獨立調查,佢就要去聯合國調查,真係滑天下之大稽。

無獨有偶,黃之鋒提出「黑警」之後,便有泛暴派遙相呼應。近日,荃灣區議會泛暴派議員借荃灣遊行警方使用水炮車和控制施暴學生為由,指責社會治安狀況堪憂,市民缺乏安全感,抹黑警方。不但有人喺特首林鄭月娥參與問答會時擾亂秩序,高呼「五大訴求」,以「警暴」為由質問林鄭月娥,更有甚者要求特首喺成立「獨立調查委員會」後引咎辭職。蛇蠍本質難掩,港獨之心昭然若揭。

面對泛暴派議員造謠港警,警隊一哥鄧炳強於16日正氣凜然赴西區舌戰群儒。頗有關公單刀赴會,江東人物如鼠之意。面對泛暴派政客來勢洶洶嘅質問,一哥從容應對,解釋警方公正執法、止暴制亂嘅合法性,以消除公眾誤解。更化守為攻捉住破綻揭露泛暴惡行,以案說法,對太子站事件詳細解釋,強勢回擊警方面對嘅一啲莫須有嘅控訴,嚴正表明任何誣陷和阻撓警方止暴制亂嘅行為都將受到嚴懲。「身為港警,止暴制亂,恢復香港,自己理直氣壯做得好,祇有懼怕正義嘅人才會害怕想離職」,一字一句都令泛暴派啞口無言。

一哥政臺戰毒瘤,港警線下除「顏色」。日前,警方根據揭發舉報,對全港展開「除色」行動,日前又搗破一個黑衣魔嘅隱蔽暴恐小組,檢獲水喉通自製土炸彈,搗毀制單實驗室,抓獲10名非法製造彈藥人員,和收繳若干烈性火藥。警方表示,仲要進行地毯式嘅搜索,定要將「勇武」漏網之魚一網打盡,還香港一片安寧。

事實證明,任何「顏色」都無法塗抹香港,任何手段都無法撼動港府,任何革命都終會喺唾棄中消失殆盡。港府同中央政府上下同欲,守護香港之心堅如磐石,港警同數百萬港人對止暴制亂恢復秩序嘅訴求愈加迫切。一哥單刀赴會戰群儒,重拳出擊煞革命為2020開咗一個好頭,祇要萬眾一心撐警反暴,香港定將不負眾望,重拾昔日璀璨光輝。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/逃犯條例-50人到旺角警署撐警-號召下周三荃灣區議會撐鄧炳強-072508536.html

引用:
原帖由 ericeric8888 於 2020-1-19 09:48 AM 發表
約50人今(18日)下午2時半,到旺角警署外舉行撐警行動,批評大學「製造暴徒」。團體「香港和平力量」代表石房有表示,大學應管好教師,教師管好學生,不要將學校變成「搞政治」的地方,強調學校不是讓學生「勇武抗爭」地方。石房有表示,號召下星期三(22日)出席荃灣區議會會議,聲援預料會出席的警務處處長鄧炳強。他稱不擔心屆時會出現混亂。...

https://i.ytimg.com/vi/jMrfti ...
大力支持港警一哥!!

好多黑兄弟,黑同籃成雙成對好耶

支持一哥狠狠地摑暴徒一巴,要大力D摑!!!🧟‍♂️👋👋👋

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-1-19 10:07 AM 發表
好多黑兄弟,黑同籃成雙成對好耶
係咪即係,依啲呀

引用:
原帖由 Man_543210 於 2020-1-19 10:09 AM 發表

係咪即係,依啲呀
10754538 10754539
得張相你話佢地合謀強姦你老母都得架啦

一哥好嘢

香港三權分立。政府提出新政策,經立法會審批。以往一直都係咁做。今次逃犯移交,都係按正常程序去做。只係泛民主派知道一定輸,一早串同黑社會破壞立法會。黃媒又將逃犯移交抹黑成惡法。暴動就係咁開始!政府有錯咩?!試問刑事罪(因為呢件事,我睇咗法律資料,知道咩係刑事罪),重要7年以上嘅刑事罪犯,香港人都反對?中哂毒!

自稱民主嘅泛民主派,唔接受民主結果,用黑手段要香港社會接受!

支持 鄧生

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-1-19 10:11 AM 發表

得張相你話佢地合謀強姦你老母都得架啦
哦,咩原來,被人強姦,係講㗎咋,多謝你,揭露咗真相。

50人🤭

支持警方執法

剛出爐的世界各國警察知名度、公正及工作效率,香港警察名列第六,花旗國警察20都不入。

引用:
原帖由 Man_543210 於 2020-1-19 10:14 AM 發表

哦,咩原來,被人強姦,係講㗎咋,多謝你,揭露咗真相。
佢地信果啲野連相都冇張。
例如信831死左成村人

鍵盤翻頁
左右