• 瀏覽: 2,364
  • 回覆: 11
https://www.chinatimes.com/realtimenews/20200117004730-260417

土耳其買下俄國S-400導彈,開罪了美國,如今美國出手報復了。

火雞可以買SU57啦

土哈士其唔係打算搞TFX嘅咩?

https://youtu.be/MeV8X09tSPw

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2020-1-19 12:19 AM 發表

個個都話造5代機,火雞連3代機都未識造。

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2020-1-19 12:19 AM 發表

https://youtu.be/MeV8X09tSPw
火雞4代機都要美國幫手先可以組裝到,依家要自行搞第5代戰機..CG就真係搞到好型啦,不過好似連風洞專用的模型都沒有出現.更何況航空發動機及綜合航電技術方面,未聽過土國有幾出色的產品推出過,自己的來源多數都係寄在他人的技術.

引用:
原帖由 神殿老子 於 2020-1-19 11:50 發表
個個都話造5代機,火雞連3代機都未識造。
最衰都係兔仔!帶壞哂其他有野心嘅小動物!🙈

引用:
原帖由 fouly123 於 2020-1-19 15:45 發表

火雞4代機都要美國幫手先可以組裝到,依家要自行搞第5代戰機..CG就真係搞到好型啦,不過好似連風洞專用的模型都沒有出現.更何況航空發動機及綜合航天技術方面,未聽過土國有幾出色的產品推出過,自己的來源多數都係寄在他人的技術. ...
為左振奮本國士氣,再大嘅牛都要吹出天際!

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2020-1-19 03:47 PM 發表

為左振奮本國士氣,再大嘅牛都要吹出天際!
冇計啦~! 日日都想圓佢哋的泛突厥夢...見到大國搞咩都要跟住去造,而8~9成技術來源于拉大隊(所謂合研)中美俄韓歐的技術都混雜一身. 佢哋如果唔係"連接歐亞大陸及黑海"的重要戰略要點,個個都想拉攏佢哋,否則一早就被人搞出內亂了..
當然,在能力上土耳其都算係該地區的強者(以>土>巴基斯坦/伊朗>伊拉克/埃及)沙特及其餘的都只是強在脂肪厚

引用:
原帖由 fouly123 於 2020-1-19 03:45 PM 發表

火雞4代機都要美國幫手先可以組裝到,依家要自行搞第5代戰機..CG就真係搞到好型啦,不過好似連風洞專用的模型都沒有出現.更何況航空發動機及綜合航電技術方面,未聽過土國有幾出色的產品推出過,自己的來源多數都係寄在他人的技術. ...
照計3哥在造戰機這方面都叻過火雞

引用:
原帖由 fouly123 於 2020-1-19 15:45 發表

火雞4代機都要美國幫手先可以組裝到,依家要自行搞第5代戰機..CG就真係搞到好型啦,不過好似連風洞專用的模型都沒有出現.更何況航空發動機及綜合航電技術方面,未聽過土國有幾出色的產品推出過,自己的來源多數都係寄在他人的技術. ...
土耳其高喊國防自主,最大問題產業鏈仍高度依賴西方,埃蘇丹無諗過美國會去到咁盡

被踢出F-35 生產鏈,T129 無引擎(小巴已經停止合約),TFX 夥伴受美國施壓

重陸續有離

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2020-1-19 03:45 PM 發表

最衰都係兔仔!帶壞哂其他有野心嘅小動物!🙈
人家成日汪汪話同中國有巨大貿易易差,但乜都唔賣比中國,中國咪自己造囉,人家想做人唔想做狗,咪自已造囉,道路是人行出來的,沒有開始,一世也不會成功,例如中華民國自造的IDF有升級隱身版計劃你又知唔知,不過無啦,親美的中華民國勢力將人民的血汗錢進貢哂比美國人升級F-16咯,無聊的升級倒不如直接買F-35或改造IDF成隱版.

引用:
原帖由 機龍 於 2020-1-19 07:40 PM 發表

土耳其高喊國防自主,最大問題產業鏈仍高度依賴西方,埃蘇丹無諗過美國會去到咁盡

被踢出F-35 生產鏈,T129 無引擎(小巴已經停止合約),TFX 夥伴受美國施壓

重陸續有離 ...
那些國家還看不看合約,賠左錢比土耳其未?有沒有尊重法律,反轉豬肚就係屎,十重標準.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]