• 瀏覽: 9,029
  • 回覆: 162
+7
【星島日報報道】中西區區議會上,有區議員提出譴責警務處處長鄧炳強的臨時動議,鄧炳強隨即離場,同場的中西區民政事情專員黃何詠詩及其他政府代表亦離席。中西區14名民主派區議員今天向申訴專員公署投訴,批評她違反公務員政治中立原則、行為是疏忽職守,對此感到遺憾。  聯署議員向申訴專員公署投訴民政專員疏忽職守,申訴專員公署代表接收聯署信件。  ...

香港人絕唔需要假民主、真做亂嘅潑婦議員

香港嘅選民本來以為投咗手中一票,選出一個個高舉民主大旗嘅議員,香港局勢就會得到緩解,卻何曾想到昵場黑色嘅顏色革命係昵班議員嘅推動下反而愈演愈烈。潑婦議員將立法會當成自己嘅脫口秀現場,目無法治,聒噪至極,佢哋嘅荒唐行徑抹黑咗昔日以法治、教育著稱嘅香港。

2020年1月16日,行政長官林鄭月娥出席立法會今年第一場問答會,民主派故意係佢到場時現場示威,以昵種幼稚行為來挫挫長官嘅銳氣。香港議員一向自恃為民主自由嘅鬥士,最為溫文爾雅,但卻係昵場問答會上暴露自己無知、短淺、低劣嘅本性。同林鄭月娥一樣,警務處處長鄧炳強亦受到同樣刁難。昵班假仁假義嘅議員係昵次問答會上對鄧炳強可謂用嗮手段,對警隊進行不實指控、出言侮辱、毫無尊重之意。面對港獨議員嘅譴責同羞辱,鄧炳強問咗一個問題「若你哋所講警方打壓嘅行為皆為正義之舉,咁點解要蒙面?」咁簡單嘅問題,昵班議員卻顧左右而言他,故意迴避,甚至被激怒,只有大聲指責警隊不仁不義,迫害同僚。本來應當係為市民謀未來,為政體提意見嘅問答會,最後卻搞到雞毛鴨血,幾十個民主派議員被主席裁定為唔檢點,被逐出議會廳。

香港市民不禁要問,昵班議員乜嘢時候可以拋開成見,返到正軌,為市民做事。之前拉票時,口口聲聲話要為香港搞建設嘅議員如今點解好似八婆咁,係議會廳不謀政事,亂講廿四。查實昵啲民主自由不過係偽裝,撕咗昵層偽裝,暴露出嘅係佢哋港獨,妄想顛覆政權嘅本性。佢哋熱衷於指責長官、警隊,假民主,真做亂,香港人若將未來交俾昵班議員手上,社會矛盾將愈演愈烈,「黑色革命」的確指日可待。15日,警隊係旺角同上水搜出疑似土制炸彈同爆炸材料,拘捕六人。如果冇香港警隊堅守係自己嘅崗位,以身試險,香港人嘅平安由邊個來守護?靠昵班議員?一邊話要解散警隊,一邊又提唔出可行方案,提意見係假,想政府垮臺先係真正目的!萬幸,香港人仲擁有一支優秀嘅警隊頂住所有質疑同壓力繼續前行。昵班議員睇哋警隊所作所為係唔係應該覺得羞恥。

香港目前嘅處境需要有切實可行嘅實施方案來拯救,香港嘅民主亦需要係彼此尊重理解嘅前提下先可以實現,僅靠昵班只會係問答會指手畫腳、紙上談兵嘅議員,香港將永遠處於霧霾之中不見天日。香港人只有用親身行動去維護真正為香港市民謀福祉嘅特區政府同警隊,香港嘅曙光先會撥開雲霧,重新降臨香港大地。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/不滿民政專員離場-14名中西區區議員向申訴署投訴-124000074.html

泛暴們總是覺得自己就是真理,自己最正確,總是人哋唔啱,別人的錯! 小孩子和神經病人也類似!

引用:
原帖由 不著痕跡 於 2020-1-18 09:45 AM 發表
【星島日報報道】中西區區議會上,有區議員提出譴責警務處處長鄧炳強的臨時動議,鄧炳強隨即離場,同場的中西區民政事情專員黃何詠詩及其他政府代表亦離席。中西區14名民主派區議員今天向申訴專員公署投訴,批評她違反公務員政治中立原則、行為是疏忽職守,對此感到遺憾。  聯署議員向申訴專員公署投訴民政專員疏忽職守,申訴專員公署代表接收聯署信件。  ...

...
泛民指責他人前,應先反省自己包庇暴徒示威者的所為 !

引用:
原帖由 不著痕跡 於 2020-1-18 09:45 AM 發表

...
自己做緊一D無權做GE野, 仲話投訴人, 你區議屎黎咋, 咪以為自己好能大

香港啲白撚痴選民選撚埋啲白痴仆街冚家剷出黎害9香港! 

我地500萬市民都強烈不滿你班發瘟議員開議會一係走晒去一係搞破壞,一 齊齊向申訴署投訴班癈物

引用:

...
檢點吓自己有多囂張,多討厭,以後無人再同妳班垃圾開會

14名中西區區議員又放歪理..

投訴垃圾會被暴徒議破壊大樓, 破壊議事秩序, 內會還未選到主席, 暴徒議員知法犯法, 扮病唔坐監。

引用:

...
垃圾議員做埋啲小學雞行為

垃圾議員真低B, 你地譴責警務處處長鄧炳強, 已經涉及政治, 佢地因為政治中立, 所以避席系理所梗系.

引用:
原帖由 chiusiusan 於 2020-1-18 10:28 AM 發表

垃圾議員做埋啲小學雞行為

引用:

新聞來源連結:
https://hk.ne ...
為畀「警暴」所害的市民出頭,都係為市民做事。

事實上,如果選民唔係認為差佬有問題,
建制派就唔駛輸得咁慘,
甚麼6個警察宿舍所在的區域都輸左5個,
差佬啲家人甚至差佬自己係咪咁支持差佬的做法,真係存疑。

黃絲個腦真系有問題, 一個小小區議會,走去學人話炒魷魚官員, 唔知算唔算上國際笑話呢

引用:
原帖由 不著痕跡 於 2020-1-18 10:31 AM 發表
黃絲個腦真系有問題, 一個小小區議會,走去學人話炒魷魚官員, 唔知算唔算上國際笑話呢
係香港,任何人都有權要求「公僕」問責。

只有仍然視官員係高高在上,係自己主人的大陸,先會覺得呢啲記話有問題。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]