• 瀏覽: 27,848
  • 回覆: 207
+3
香港「三大賊王」之一季炳雄○三年在佐敦落網及被定罪判監二十四年,囚禁至今十七年,扣減假期後於周六刑滿出獄。根據最新一期《東周刊》報道,由...

呢次美國都大 O 樂。因季用假姓名申請美國護照 (甚至根本隱瞞他之前在香港犯罪的案底),即美國護照可以取消,但最後是否把季遞解回大陸?

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/daily/hk/827907/日報-港聞-賊王季炳雄明刑滿出獄-放逐美國料涉另案被捕

犯民可能收編為頭馬...

揸住十幾萬人工出番嚟 有錢過好多香港人

引用:
原帖由 繼續加速 於 2020-1-17 07:48 PM 發表
揸住十幾萬人工出番嚟 有錢過好多香港人
返花旗國都夠買架平平地的車用。

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2020-1-17 07:53 PM 發表

返花旗國都夠買架平平地的車用。
入唔到境可能要喺機場客運站渡過餘生

大陸都唔會收返。。。因為雙重國籍。。。即係冇咗支那國籍。。。

即係變左冇國籍難民。。。

又彈返俾美國

番去打七美腳佬

附件

wongmantak.jpg(162.04 KB)

用假護照美—定唔收

引用:
原帖由 ulu888 於 2020-1-17 08:20 PM 發表
用假護照美—定唔收
位位網友,要分清楚。
季的美國護照是真,只是用假資料申請入籍。

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2020-1-17 07:34 PM 發表
香港「三大賊王」之一季炳雄○三年在佐敦落網及被定罪判監二十四年,囚禁至今十七年,扣減假期後於周六刑滿出獄。根據最新一期《東周刊》報道,由...

https://static.stheadline.com/stheadline/news_res/2020/01/17/42747/i_640x886_408414215.jpg

呢次美國都大 O 樂。因季用假姓名申請美國護照 (甚至根本隱瞞他之前在 ...
立即返監獄等候上庭,不准保釋!

引用:
原帖由 tomymt 於 2020-1-17 08:59 PM 發表

立即返監獄等候上庭,不准保釋!
而家不是用假護照入香港,所以呢條罪在香港是不成立。

至於用假資料申請入籍美國,好彩不關香港事,是美國佬的事,由美國佬自己去處理。

去台灣啦,蔡總統話會 幫助香港流亡去台灣的「難民」架!

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2020-1-17 09:43 PM 發表

而家不是用假護照入香港,所以呢條罪在香港是不成立。

至於用假資料申請入籍美國,好彩不關香港事,是美國佬的事,由美國佬自己去處理。
佢依家係在港使用假護照呀?咁機場點比佢上機?等如你想用假護照著草,你估你有無罪?

你地少同佢擔心
佢肯定收埋大把錢
自有接頭人同律師幫佢搞文件

引用:
原帖由 tomymt 於 2020-1-17 09:55 PM 發表

佢依家係在港使用假護照呀?咁機場點比佢上機?等如你想用假護照著草,你估你有無罪?
你是否有閱讀困難?
我幾時提過他用假護照入香港?

他的美國護照是真美國護照,香港只要理他的護照是真,至於他用假資料申請美國護照,關香港乜事?
即我講,是解他回美國,由美國來處理。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]