• 瀏覽: 5,337
  • 回覆: 105
  • 追帖: 1
中美正式簽署第一階段協議,釋放貿易戰緩和信號。但在美國輿論看來,美國總統特朗普外交政策助益中國,美議員則指責特朗普向北京屈服。綜合媒體1月

預祝侵侵連任,你會使美國更加孤立 。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/外媒視點/422614/中美貿易協議-中美輿論大不同-批特朗普屈服聲音再起

總統同副總理簽約,係乜野玩法

但連登班懵撚洗哂板打哂飛機話係中國屈服喎

睇協議應該中國大勝

引用:
原帖由 deltay 於 2020-1-16 06:42 PM 發表
一般戰敗國先甘玩,比如二戰美國將軍同日本天皇

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2020-1-16 06:45 PM 發表
但連登班懵撚洗哂板打哂飛機話係中國屈服喎
連登班懵撚日日都幻想住支爆打飛機架啦

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2020-1-16 06:48 PM 發表
睇協議應該中國大勝
中國大勝,是否可再重提 [厲害了我的國] 及 [中國製造2025] ?

引用:
原帖由 廚房性感的手機 於 2020-1-16 07:57 PM 發表

中國大勝,是否可再重提 [厲害了我的國] 及 [中國製造2025] ?
為配合澳門下年成為國際金融中心,可升級為中國製造2021

稅都未減 點屈服?

美國輸面子。因為系美國先提出加稅。被中國拖年幾。最後讓步。。點解會讓步?應該系年幾時間裡面受到各樣壓力

不是一哥對一哥  但外面個個話中國接美國招  要問問經濟學人士

引用:
原帖由 deltay 於 2020-1-16 06:42 PM 發表
我公司打開門做生意,唔理咩職業,有人送大錢上門,老闆都笑住接見

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-1-16 08:02 PM 發表
美國輸面子。因為系美國先提出加稅。被中國拖年幾。最後讓步。。點解會讓步?應該系年幾時間裡面受到各樣壓力
買2000億美國貨只係首年,之後5年要每年2000億做起點加上去
同堆只係首輪協議,只係利息,貿易戰未完

黨大勝,點解副總理無咩笑容

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]