• 瀏覽: 444
  • 回覆: 14
早D去食Lunch?

被趕離場
人工照出
何樂而不為?

引用:
原帖由 仙劍奇俠傳7 於 2020-1-16 11:50 AM 發表
行政長官林鄭月娥到立法會出席行政長官答問會。立法會主席梁君彥要求多名議員離場。 公民黨議員郭家麒提出數次規程問題,要求林鄭月娥澄清會否成立獨立調查委員會,以及向市民道歉。梁君彥指,議員不應濫用規程問題。郭家麒其後繼續提出規程問題,梁君彥要求郭家麒離開會議廳,之後民主派議員繼續高叫口號,包括要求林鄭月娥下台,以及「五大訴求」口號。 梁君彥其後再要求高叫口號的議會陣線朱凱廸及人民力量陳志全離場。林鄭月 ...
點答?
泛民剩係玩議事規條同攪抗議都玩咗大部分時間。

引用:
原帖由 仙劍奇俠傳7 於 2020-1-16 11:50 AM 發表
行政長官林鄭月娥到立法會出席行政長官答問會。立法會主席梁君彥要求多名議員離場。 公民黨議員郭家麒提出數次規程問題,要求林鄭月娥澄清會否成立獨立調查委員會,以及向市民道歉。梁君彥指,議員不應濫用規程問題。郭家麒其後繼續提出規程問題,梁君彥要求郭家麒離開會議廳,之後民主派議員繼續高叫口號,包括要求林鄭月娥下台,以及「五大訴求」口號。 梁君彥其後再要求高叫口號的議會陣線朱凱廸及人民力量陳志全離場。林鄭月 ...
仙劍兄,政治唔係你所想咁單純,政治亦唔係信仰,更唔係崇拜

仙劍兄你太純情,所以睇唔出成班泛民根本一直同林鄭月娥扯貓尾,你更睇唔出林鄭月娥係泛民嘅內應

不如你先上維基查吓林鄭月娥一生嘅歷史

支持暴力,犯民確係害死啲後生仔。

引用:
原帖由 仙劍奇俠傳7 於 2020-1-16 12:44 PM 發表

ok. 明白。
林鄭多次同外國企業露心聲...  

呢 D 泛民議員問 D 咁尖銳問題,你叫特首點答呢 ? 應該好似班垃圾保皇黨問特首今日食早餐未就好喇。

其實所有所謂議員,不論立法會,區議會,一衆建制,一衆非建制!是否有必要澄清「五大訴求亅之口號,不要再用此煽動香港人!作為人民所選,難道就以歪理行!
一直五大當中二大是歪理,由6月到現在仍唔正其言!仍以此為正道而行之!有否想過下一代人?有否想過將人被人貶示為奸人如秦檜,漢奸如汪精衛?
政府錯,你們可以抨擊!
又不明正言順辨解五大訴求是合理,合法,合情,只懂可來愚民!

標題有錯,應該係多名煽暴曱甴議員離場先啱!

其實,佢地離開人世,市民仲歡迎!

被趕離場.......人工照出.......何樂而不為.....

引用:
原帖由 天外有天s 於 2020-1-16 12:02 PM 發表

仙劍兄,政治唔係你所想咁單純,政治亦唔係信仰,更唔係崇拜

仙劍兄你太純情,所以睇唔出成班泛民根本一直同林鄭月娥扯貓尾,你更睇唔出林鄭月娥係泛民嘅內應

不如你先上維基查吓林鄭月娥一生嘅歷史 ...
我一年前已經係香討講x太係泛民好朋友,半年前已經話x太係內奸

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2020-1-16 01:41 PM 發表

我一年前已經係香討講x太係泛民好朋友,半年前已經話x太係內奸
近期林鄭月娥似乎因被黎智英/泛民出賣,而被中央收服

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]