• 瀏覽: 475,764
  • 回覆: 12
  • 追帖: 136
+524
前排報到

引用:
原帖由 kan08642hhh 於 2020-1-16 05:37 PM 發表
修例風波:警再搜粉嶺實驗室檢炸藥  拘女戶主外傭3人

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200116/bkn-20200116122235102-0116_00822_001.html

多謝  保釋人士篤灰 ...
一家人喎

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-1-16 05:43 PM 發表

個外傭爆佢地大鑊啦.
外傭都拉埋喎, 似係個老公爆老婆同老母出來

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-1-16 05:53 PM 發表

同屋既都可能係共犯, 當然要拉咗先.
個外傭出出入入, 點都知唔少野. 當佢冇參與, 要脫罪就要爆料啦. 至多番鄉下再申請做另一份工囉.
有道理

引用:
原帖由 kittykatkat 於 2020-1-16 06:01 PM 發表

訪問女戶主,她所講的已足夠證明她很清楚個仔做緊乜啦!

個外傭是accessory, 但佢會有defense 所以會判輕D。
咁之後會否有其他外傭篤灰?
原來仲接受訪問呀

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-1-17 10:16 AM 發表

軍營值班門口站崗又熱又悶又辛苦,冇草莓兵願意去站崗守門口,於是軍方用紙板造一個假人去站崗。

咁都得, 哈哈哈哈

引用:
原帖由 cap07 於 2020-1-17 07:11 PM 發表

齊上齊落,齊出(監)齊入(獄)嘛😆🥳
一家人最緊要齊齊整整

引用:
原帖由 alexlovesuki 於 2020-1-22 10:10 PM 發表

我有D女朋友去巴黎shopping 係地鐵內
比幾個人圍住搶,
警察吾會理中國人,
我吾鐘意,對中國人勁吾友善的地方!
咁得人驚架,我坐過一次好彩無事,不過朋友叫我唔好係地鐵玩手機
舊年本來想去,不過見黃背心未完,然後睇到一間唔平嘅酒店有個評語話買咗個名牌包包喺酒店房內閉門失竊😂😂😂

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-1-22 11:13 PM 發表

其實又唔係咁誇張嘅,但一定要全程提高警覺,財不可露眼。
我有時喺香港地鐵見到啲女士手袋打開晒,銀包手機突晒出嚟都無人偷野,都覺得好神奇,如果喺歐美已經一早已經被人偷晒 ...
咁又係,我自己都試過係銅鑼灣比人打開背囊偷嘢,幾時都要小心!

引用:
原帖由 PhotoEE 於 2020-1-22 11:22 PM 發表

在尖沙咀國內旅客大多放下行李就走開,提佢地小心財物時,佢地會答香港好安全,唔會有人取走,個一刻真係引以自豪為港人。
香港都有好人的

引用:
原帖由 hanE 於 2020-1-23 12:22 AM 發表

盜賊如毛、需然我冇中招,但同行嘅中招!
哦 即係遇小偷

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-1-23 11:01 AM 發表

美孚新邨當時跌倒 1500一呎,聽講有班炒樓師奶入貨,我都想買番層,不過夠膽冇用,前提係你要有資金去掃貨。
當年入貨都係膽色過人, 自問膽小, 先唔好講有無錢, 都開咗個等運到mode仲去投資?

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-1-23 12:44 PM 發表

因為響環境惡劣嘅情況下,除非你有充足彈藥去買野,否則不應在該等環境下增加負債的,因為如果要做按揭的話,所買入的就是負債而非資產了
係架, 當時經濟環境麻麻, 隨時揹多條債

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]