• 瀏覽: 27,816
  • 回覆: 327
  • 追帖: 2
+14
盛智文被退後,海洋公園就淪落

咁本呢106億是海狗公園政治表態的償金!

我公司夠因反送中運動,曱甴屎黑警濫權濫暴下影響生意!特閪政府又唔派16萬來救亡?

要是海狗公園又蝕本,特閪政府又要再填氹咁笨柒?

公司經營不善,做乜唔炒咗D高層,換過第二班咩?個班垃圾高層今年有冇花紅分先?

執柒左佢啦

救得幾多次?有幾多個百億?日圓都死啦!

106億撥比醫院好過啦

引用:
原帖由 refugee 於 2020-1-14 11:14 AM 發表

絕非抽水,係你理解能力,我意思係,之前有遊客,無設施,吸唔到客,一直見紅

而家就算俾佢改善設施,但遊客怕左曱甴黑暴一樣唔黎,無遊客入境設施幾吸引只靠港人生日免費入場,一樣死得

講事實絕非抽水,反而係Ching你太諗野政治呢 ...
有沒有遊客到海馬公園,政治事件只是其中一個原因,不是主因。海馬公園一直虧蝕,就說明一切。

而且你的用詞已經代表你的取態,你說沒有政治抽水,其實一直在狡辯。

執尻咗去,黃過西

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-1-14 08:41 AM 發表

海洋公園連續4年見「紅」,更無力償還貸款,早前向政府提交百億元「全新定位策略發展計劃」建議書求救,政府與公園昨一同公布發展計劃和財務安排建議,包括一次過資助公園106.4億元,並推遲兩筆政府貸款還款期8年及同時豁免利息,涉款約24.66億元,減輕公 ...
點解要用公帑補貼私人企業!?

傳:百幾億用黎助民生喇!不下浪費在廢高薪的人!

引用:
原帖由 peimak 於 2020-1-14 09:01 AM 發表
本地人去一兩次就唔會再去,除非生咗細路帶佢哋去玩下。遊客就一次起、2次止,去買嘢shopping 好過!無新鮮旅客到港=死症
係,大陸而家咁多主題樂園,其實海洋公園無咩吸引力
我都贊成唔好再逼動物表演,改宣揚生態環保好過

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2020-1-14 11:34 AM 發表
咁本呢106億是海狗公園政治表態的償金!

我公司夠因反送中運動,曱甴屎黑警濫權濫暴下影響生意!特閪政府又唔派16萬來救亡?

要是海狗公園又蝕本,特閪政府又要再填氹咁笨柒?

公司經營不善,做乜唔炒咗D高層,換過第二班咩?個班垃圾高層今年有冇花紅分先? ...
講得好

要乞納稅人的錢, 唔係仲分花紅呀?

整個公園拆去,來興建"豪宅"吧。

引用:
原帖由 一家團聚 於 2020-1-14 11:42 AM 發表

有沒有遊客到海馬公園,政治事件只是其中一個原因,不是主因。海馬公園一直虧蝕,就說明一切。

而且你的用詞已經代表你的取態,你說沒有政治抽水,其實一直在狡辯。 ...
對!而家啲人咩都賴衝突
海洋公園由2015年開始已經虧蝕緊
呢啲主題樂園,遊客嚟一兩次已經玩厭
中國崛起景點咁多,點會不斷舊地重遊

引用:
原帖由 白鴿眼黨1 於 2020-1-14 11:03 AM 發表

搞清楚, 唔係盛智文走佬

係一男子忌才, 趕佢走

點解唔叫一男子嘔5千萬出嚟填數?
好憎689
紅到黑
海洋公園比咗大陸佬接手,而家搞成點?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]