• 瀏覽: 27,831
  • 回覆: 327
  • 追帖: 2
+14
引用:
原帖由 peimak 於 2020-1-14 09:01 AM 發表
本地人去一兩次就唔會再去,除非生咗細路帶佢哋去玩下。遊客就一次起、2次止,去買嘢shopping 好過!無新鮮旅客到港=死症
正是

盛智文之前搞過乜,令海洋公園賺錢??不過,海洋公園現在點搞都死,自從迪士尼樂園開幕,d客分薄曬,除非海洋公園揾到好特別selling point 吸客.....絕對吾糸翻新機動游戲果d普通野。政府揼錢現在只糸吊命.....

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-1-14 08:41 AM 發表

海洋公園連續4年見「紅」,更無力償還貸款,早前向政府提交百億元「全新定位策略發展計劃」建議書求救,政府與公園昨一同公布發展計劃和財務安排建議,包括一次過資助公園106.4億元,並推遲兩筆政府貸款還款期8年及同時豁免利息,涉款約24.66億元,減輕公 ...
香港有鬼人嚟玩咩!周街曱甴,買完野又要比港燦驗身,地方細,酒店貴,冇一樣野有利旅遊業

引用:
原帖由 漆哥 於 2020-1-14 09:05 AM 發表
即每名香港人俾$1300
政府從中自肥好過派比香港賤民

目前香港已被 [濫民主] 大白象化 
任何投資都係枉然   

我唔反對係因為曱甴搞到遊客減少,海洋公園入場人數問題雪上加霜,但另一方面我地係咪都應該要反思呢?個公園真係太舊,太 out,好多機動遊戲玩咗超過30年,而周邊地區例如長隆等,人地進步既速度太快,我去過一次珠海長隆之後,都唔想再去海洋公園或者香港迪士尼樂園。

如果海洋公園唔大變,繼續靠食老本,唔單止部份設施會變成集體回憶,就連成個公園都會變成香港人集體回憶,用完106億唔代表一定ok,但唔用,就一定等執。

香港根本就養不起主題公園,迪士尼也是同樣情況,港人還自以為好巴
閉。

引用:
原帖由 refugee 於 2020-1-14 10:30 AM 發表

有睇過呢段新聞

就算改善左設施增加左遊戲,但遊客怕左啲曱甴黑暴唔黎點翻身啊

靠港人生日免費入場得咩?
班PK杏加橙曱甴唔知自己幾PK..........以為自己好受歡迎架..............

黑暴唔除, 海洋公園, 點整都無用...............

可能我老左啦,我覺得啲機動遊戲過時。而家(特別系香港) 啲小朋友都玩電動多

引用:
原帖由 refugee 於 2020-1-14 10:30 AM 發表

有睇過呢段新聞

就算改善左設施增加左遊戲,但遊客怕左啲曱甴黑暴唔黎點翻身啊

靠港人生日免費入場得咩?
你咁講即係冇睇過新聞啦,

海馬公園係呢幾年一直都係經營虧蝕,根本就唔關2019年的下半年政治事件影響。而且海馬公園的收支報告,只係截至2019年6月。

整個公園,根本就係設施和經營模式老化。邊關政治事件影響。

做人一日到晚都政治抽水,其實你攰唔攰!

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-1-14 08:41 AM 發表

https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2020/1/1578935991_Bj-1280w.jpg

海洋公園連續4年見「紅」,更無力償還貸款,早前向政府提交百億元「全新定位策略發展計劃」建議書求救,政府與公園昨一同公布發展計劃和財務安排建議,包括一次過資助公園106.4億元,並推遲兩筆政府貸款還款期8年及同時豁免利息,涉款約24.66億元,減輕公 ...
政府派得幾多錢比你喎?始終海洋公園係香港地標嚟架,遊客多又話迫爆排隊無得玩,宜家少遊客又唔見本土香港人大力支持去玩返轉,一味淨識講風涼話有撚用咩!

106億 8成拿來還錢 2成拿來搞翻新  掩人耳目 diu妳老毛,  海洋公園仲索多過大鱷。

引用:
原帖由 ABBA9999 於 2020-1-14 10:33 AM 發表

香港有鬼人嚟玩咩!周街曱甴,買完野又要比港燦驗身,地方細,酒店貴,冇一樣野有利旅遊業
班PK 杏加橙曱甴不止針到遊客, 仲衰到搶遊客旅行箱.............買玩嘢, 即走啦, 仲去玩.....

附件

maxresdefault.jpg(94.46 KB)

引用:
原帖由 一家團聚 於 2020-1-14 10:41 AM 發表

你咁講即係冇睇過新聞啦,

海馬公園係呢幾年一直都係經營虧蝕,根本就唔關2019年的下半年政治事件影響。而且海馬公園的收支報告,只係截至2019年6月。

整個公園,根本就係設施和經營模式老化。邊關政治事件影響。

做人一日到晚都政治抽水,其實你攰唔攰!

:smile_ ...
同意,吾明點解不停話關2019下半年發生的事,海洋公園巳見紅好耐......

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]