• 瀏覽: 24,820
  • 回覆: 327
  • 追帖: 2
都唔係比香港人玩,不如搬去大灣區啦。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-1-14 08:41 AM 發表

https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2020/1/1578935991_Bj-1280w.jpg

海洋公園連續4年見「紅」,更無力償還貸款,早前向政府提交百億元「全新定位策略發展計劃」建議書求救,政府與公園昨一同公布發展計劃和財務安排建議,包括一次過資助公園106.4億元,並推遲兩筆政府貸款還款期8年及同時豁免利息,涉款約24.66億元,減輕公 ...
衣類無底深潭愈來愈多,如西九文化區,迪士尼,港珠澳大橋維修保養行政……等等巨額費用,將來一定慢慢耗盡所有蓄備!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 瘋瘋癲癲 於 2020-1-15 10:28 AM 發表

消費都要守規矩㗎!
消費唔係大晒可以隨意打尖!
你都識講,蝗蟲只係最多隨意打尖,但曱甴係隨意打人啊,邊個嚴重呢?

引用:
原帖由 owen11223344 於 15-1-2020 18:05 發表

你都識講,蝗蟲只係最多隨意打尖,但曱甴係隨意打人啊,邊個嚴重呢?
元朗721白衫人都係攞籐條無差別襲擊途人喎

海洋公園最大收入是大陸人,政府如何確定大陸人會再來,大陸主題公園成千上萬,最可怕一點,是大陸人開始憎恨香港人,我看微信朋友圈深深感受到,不要再投資在海洋公園上,一定是下一個Disney Park

海洋公園依幾年做過咩黎   之前明明有錢多架  洗左去邊

酒店項目蝕好多?

回覆 引用 TOP

無底深潭,快快移平起樓實際多多聲啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hahaming123 於 2020-1-15 08:31 AM 發表

淨靠大陸遊客,期間完全唔識發展新產業新項目,食老本。。今日其他周邊地區都發展左比海洋公園更吸引遊客項目, 大陸人唔去海洋公園,香港人更加唔去海洋公園。。
而家係缺少人材做市場推廣,睇下之前ceo 幾成功,自己做埋生招牌,一見到佢就即刻諗起海洋公園。。可惜而家香港開始吸引唔到人材。。

最好笑係有人話因為海洋公園係集體回憶所以唔可以俾佢執。。。
咁以後d機構同打工仔識得點同政府或老闆講啦:lo ...
師兄有吉士

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 louie186 於 2020-1-14 10:11 AM 發表

係董建華on9就真
影城同迪士尼二選一,佢乜諮詢都無做就決定迪士尼
咪係, 其實我都想起影城多過迪迪尼, 好玩好多, 細路又玩得

回覆 引用 TOP

𨳒佢老母、要救自己救啦、重來到吾係為香港人。

回覆 引用 TOP

藍絲話我睇唔到,乜都唔知呀,唔想再同佢地拗,黑警既警暴都睇唔到。
引用:
原帖由 瘋瘋癲癲 於 2020-1-15 18:07 發表

元朗721白衫人都係攞籐條無差別襲擊途人喎

回覆 引用 TOP

唔好講大陸人憎香港人,香港人仲憎大陸人,大陸人去到邊個國家就比人憎到邊。
引用:
原帖由 man78912 於 2020-1-15 18:36 發表

海洋公園最大收入是大陸人,政府如何確定大陸人會再來,大陸主題公園成千上萬,最可怕一點,是大陸人開始憎恨香港人,我看微信朋友圈深深感受到,不要再投資在海洋公園上,一定是下一個Disney Park ...

回覆 引用 TOP

加D魚蝦蟹之類咪賺錢囉

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]