• 瀏覽: 27,870
  • 回覆: 327
  • 追帖: 2
+14
引用:
原帖由 samesky520 於 2020-1-15 01:15 AM 發表
我見到上面好多on9仔賴反送中搞到咁講緊海洋公園幾年前已經蝕 但反送中今年六月先發生

明明就係以前專做香港人生意 後來變成專做大陸圑 依個先係死因我幾年前去完周圍都係大陸人唔會再去⋯⋯ ...
淨靠大陸遊客,期間完全唔識發展新產業新項目,食老本。。今日其他周邊地區都發展左比海洋公園更吸引遊客項目, 大陸人唔去海洋公園,香港人更加唔去海洋公園。。
而家係缺少人材做市場推廣,睇下之前ceo 幾成功,自己做埋生招牌,一見到佢就即刻諗起海洋公園。。可惜而家香港開始吸引唔到人材。。

最好笑係有人話因為海洋公園係集體回憶所以唔可以俾佢執。。。
咁以後d機構同打工仔識得點同政府或老闆講啦

又開多一個百億貪污工程。

救乜鬼呀倒錢落海  香港人最多咪去一兩次!你無咗國內個班人等摺埋啦!海洋公園都好少少!我睇迪士尼可能仲死得仲快!國內外都唔會咁傻去香港嗰個啦!本地更加唔使講啦!你啲乜鬼公園想生存既唯有減價

引用:
原帖由 hahaming123 於 2020-1-15 08:06 AM 發表

閣下已經情緒失控並攻擊會員, 我唔會同你再討論。

已檢舉並入黑名單
yes, raising complaint is a good weapon of those dicks having no points to shut other up.

BTW, only childish will block other ppl when they encounter different views....very normal in HK discuss

無左盛智文 OP咩都唔係

救亡就一定係翻新就唔知

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-1-14 08:41 AM 發表

海洋公園連續4年見「紅」,更無力償還貸款,早前向政府提交百億元「全新定位策略發展計劃」建議書求救,政府與公園昨一同公布發展計劃和財務安排建議,包括一次過資助公園106.4億元,並推遲兩筆政府貸款還款期8年及同時豁免利息,涉款約24.66億元,減輕公 ...
用人無能…………要搵盛先生番嚟……

引用:
原帖由 owen11223344 於 15-1-2020 08:22 發表

問題係蝗蟲係過黎消費,曱甴係破壞呢
消費都要守規矩㗎!
消費唔係大晒可以隨意打尖!

除咗香港之外相信只有北韓同古巴有公營收費遊樂場。

改賭場啦

引用:
原帖由 gameboy115 於 2020-1-14 10:56 AM 發表

同意,吾明點解不停話關2019下半年發生的事,海洋公園巳見紅好耐......
不過近半年確實係最差喎

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-1-15 11:43 發表
改賭場啦
非常贊成

引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-1-15 08:52 AM 發表
救乜鬼呀倒錢落海  香港人最多咪去一兩次!你無咗國內個班人等摺埋啦!海洋公園都好少少!我睇迪士尼可能仲死得仲快!國內外都唔會咁傻去香港嗰個啦!本地更加唔使講啦!你啲乜鬼公園想生存既唯有減價 ...
迪迪尼 越蝕越少 , 海狗公園 越蝕越多 , 你話邊個會執先 ?

又可以袋住先

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]