• 瀏覽: 86,132
  • 回覆: 10
  • 追帖: 4
+40
引用:
原帖由 willy222 於 2020-1-14 00:42 發表

硬膠果度係消防宿舍
自己預約上消防宿舍等人舉佢出窗口掟落街咁離奇?

引用:
原帖由 annabb 於 2020-1-14 00:52 發表

疑點一:墮樓氣窗狹窄兼位於高處,事主無理由捨易取難在此跳樓。

咁又點解掉佢落樓,要咁難地方掉?
仲有邊個最憎記律部隊?係果到掉人落樓一定黃絲啦 ...
咁邊個會捨易取難舉高佢攝出去?

引用:
原帖由 一個壞咗嘅城市 於 2020-1-14 00:55 發表
CID 上樓望吓。。。“噢,冇可疑,收隊”

喂。。。我都識做喎。。。。聽日開始返工得唔得呀?
暴徒就係以為警察做嘢咁簡單,結果咪被警察拉到囉。

引用:
原帖由 SUBBASE 於 2020-1-14 09:27 發表

果個位想爬出去真係吾應該頭出先架😓,頭向下搵乜支撐下半身去?
你自己試吓爬過五呎高牆壁,睇吓係唔係上半身先過?

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-1-14 09:40 發表

可能其他人行樓梯掛,或者係度埋伏左幾日
呵呵呵!
一早有人會知佢會坐電梯上邊一層?

引用:
原帖由 po999hk 於 2020-1-14 09:55 發表
無可疑係最大可疑
疑點係要合理先叫疑點。
邊個會預知佢會一個人朝早去消防宿舍?
一個人坐電梯上三十幾樓?

引用:
原帖由 廢.. 於 2020-1-14 13:00 發表
黑警又做嘢!
曱甴又作野。

引用:
原帖由 J0EL 於 2020-1-14 13:01 發表
暴動運動開始無以為繼, 就要有啲事發生先可以有動力昆班傻仔出黎繼續衝
曱甴發起和你跳就可能會引起注意。

引用:
原帖由 keyman98 於 2020-1-15 09:30 發表

正常人,用個頭出先,再飛落街就不離奇? 完全違反自然定律喎?

可否有人約他上去,上到去被人打暈再掟落街, 這樣有可能嗎? 有人有預謀地殺人就覺得不可能? 至於誰人做卻是另一回事!
二選一,那一樣可能性比較高呢? ...
你不如自己試吓搵類似地方爬下,隻窗响上面,而位置又唔夠你側身,你難道會在室內先倒豎沖伸隻腳出去先?做到先叫唔正常。

附件

9E2DA06C-4FD4-4128-B435-D44270A45ED7.jpeg(89.62 KB)

引用:
原帖由 keyman98 於 2020-1-15 09:30 發表

正常人,用個頭出先,再飛落街就不離奇? 完全違反自然定律喎?

可否有人約他上去,上到去被人打暈再掟落街, 這樣有可能嗎? 有人有預謀地殺人就覺得不可能? 至於誰人做卻是另一回事!
二選一,那一樣可能性比較高呢? ...
如果係有人約佢上去,係邊個? 咩動機?
CCTV有冇影到其他人出入?
點解約果度?唔怕朝早八點幾有其他住客會出入?
打暈佢點解現場無血跡?
要舉高一個170磅男人上五呎高窗口一個人做到?
你自己答返晒依d假設既疑點先啦。

引用:
原帖由 thisisff 於 2020-1-15 09:02 發表

係,所有嘢無可疑
講疑點要係合理疑點,如果所謂疑點本身都唔合理,疑點根本唔算疑點。
如果唔合理都算疑點,我話外星人掟佢落樓都係疑點啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]