• 瀏覽: 9,436
  • 回覆: 7
+13
引用:
原帖由 xxdaniel 於 2020-1-13 01:11 PM 發表
都無承諾唔殺香港人,又無承諾唔攞走香港儲備,也無承諾兩制係無條件倆制!啊爺先至係最嚮往自由!難怪偷呃拐騙既人,最熱烈打擊偷呃拐騙!!
香港根本就係屬於中國,土地資金都係
香港只係代管
基本法寫得好清楚

引用:
原帖由 launch_date 於 2020-1-13 01:16 PM 發表
內地既普選,一國兩制,高度自治
民主,自由,開放,bi li ba la

而黨語既大概含意
可能係同國際相反既

意思可能係咁:

普選 = 無得選
兩制 = 一制
自由 = 嚴厲監控
民主 = 極權

不如出本黨字典啦,
香港人跟既係中國文化,國際解釋。

唔明解係好正常既~~~
語言既意思都唔同,咪攪到太多矛盾囉 ...
自己去睇下基本法,唔好亂作野

引用:
原帖由 淫賤聯 於 2020-1-13 02:17 PM 發表

台灣同胞好好看清楚
赤共說甚麽簽甚麽都會事後僭建說成另一回事
基本法在回歸前已經寫好

引用:
原帖由 淫賤聯 於 2020-1-13 02:20 PM 發表

澳門咪立咗23條囉
點解未有普選嘅?
赤共真係想示範俾香港同台灣睇嘅話
其實你有無做功課

附件

Screenshot_20200114_113011.jpg(145.02 KB)

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-1-14 03:07 AM 發表
其實呢啲只係低級語言偽術。同樣:

1.  美國從未承諾無條件簽訂中美貿易協議
2.  外國從未承諾無條件尊重一個中國原則
3.  美國從未承諾無條件給予香港獨立關稅地位

以為淨係你識耍賴?要玩可以慢慢玩! ...
 對呀,所以國際關係講實力
點解美國唔敢玩野,因大陸有經濟實力,有軍力
唔係台灣一早駐美軍啦

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-1-14 12:25 PM 發表

難為你仲好意思話美國唔敢玩嘢。習種個春袋俾侵侵練到爆,劉鶴呢個現代李鴻章,聽日就要喺美國邀請嘅200幾個來賓面前簽訂喪權辱國貿易協議,你唔面紅? ...
佢簽d野,以前都買開架啦
大陸賺美國順差,然後洗番去美國身上,養住佢唔比佢爆煲,甘都叫有問題??
依家係大陸係美國身上年年有順差呀,唔回番少少,美國破產全球大冧市
你唔知咩?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-1-14 12:11 PM 發表

普選特首個入閘門檻遠遠高過現時冇普選嘅門檻,共産黨想當人傻?你都係無謂死雞撐飯蓋喇!一國兩制係乜料,台灣人睇得好清楚!
回歸前無香港人資格選港督
已經講晒勒

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-1-14 03:28 PM 發表

哈哈,ignorance is bliss!  831框架下,共産黨只需要控制選委其中一個界別,就可以保證佢唔認可嘅人拎唔到入場券。呢啲叫做普選? 定係中國式普選? ...
香港只係特區
中共當然要控制啦
好似英國,都係黨控制然後女皇要佢宣誓效忠,否則DQ

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]