• 瀏覽: 24,565
  • 回覆: 435
  • 追帖: 2
+12
【明報專訊】中國外交部早前宣布制裁美國人權組織「人權觀察」(Human Rights Watch),其執行長肯尼思.羅斯(Kenneth Roth)原計劃在本周三於香港舉行記者會,發表涉及中國人權問題的報告,但他昨晚由紐約飛抵香港機場時被拒入境。他表示,入境人員沒有具體說明拒絕入境的原因。他說,過去曾順利入境香港,今次是首次被拒入境,事件證明「中國政府用盡手段打擊國際社會銳意維護人權的努力」。入境處至截稿前未回覆查詢。

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/要聞/article/20200113/s00001/1578854612747/美人權組織執行長被拒入境-「human-rights-watch」列外交部制裁名單

又想來香港搧動暴亂,不要當中國講制裁是流的,話明唔准糜蟈NGO所有人入境,你都想衝關??

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

Watch你老母/🐔

唔畀人觀察會令人更擔心香港人權狀況。

引用:
原帖由 s-chris 於 2020-1-13 08:24 發表
香港人權真係越來越差
人民沒有發表意見的權利
除非是支持暴徒的說話
不然就被人滅聲

引用:
原帖由 s-chris 於 2020-1-13 08:24 AM 發表
你試下開宗明義去美國或者新加坡觀察佢人權,睇下係咪一定入到境?

去你個美國搞你嘅人權啦!係其他國家殺人

引用:
原帖由 s-chris 於 2020-1-13 08:24 發表
咁擔心,移民到所謂民主的美國吧

引用:
原帖由 ikeafoot 於 2020-1-13 08:26 AM 發表

香港人權真係越來越差
人民沒有發表意見的權利
除非是支持暴徒的說話
不然就被人滅聲
所以中國唔畀條友入境好唔啱
條友一定係反對警察暴力
所以被中國滅佢聲

引用:
原帖由 wow... 於 2020-1-13 08:35 AM 發表

咁擔心,移民到所謂民主的美國吧
擔心都無偈
香港人不應該逃避
應該留返係香港爭取

引用:
原帖由 s-chris 於 2020-1-13 08:39 AM 發表

擔心都無偈
香港人不應該逃避
應該留返係香港爭取
爭取公屋先係出路

引用:
原帖由 s-chris 於 2020-1-13 08:24 AM 發表
畀老尾人觀察會令人更擔心香港人權狀況。

引用:
原帖由 樓上進擊的羔羊 於 2020-1-13 08:48 AM 發表

畀老尾人觀察會令人更擔心香港人權狀況。
令違反人權者擔心被制裁

話咗制裁你,仲飛過嚟,面皮厚過幅牆?

DLLM,西人學人講人權

引用:
原帖由 50505050 於 2020-1-13 08:52 AM 發表
話咗制裁你,仲飛過嚟,面皮厚過幅牆?
x2

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]