• 瀏覽: 29,633
  • 回覆: 323
  • 追帖: 1
民主黨鄺俊宇就因為亂用逗號創造出「鄺體」,而油尖旺區議員陳梓維就因為唔識字而創下「梓維體」。

從議員「煮飯仔港版「顏色革命」嘅冰山一角

近日,香港油尖旺區泛暴派區議員陳梓維企喺媒體和輿論嘅風口浪尖。一方面,係「三無青年」陳梓維標榜嘅「以自我為中心」嘅醜劇頻頻上演,引起天怒人怨;另一方面,亦折射出泛暴派魚龍混雜、良莠不齊嘅實際狀況,難擔大任。令人百感交集嘅係,呢種低能力、低素質、低情商嘅人,竟然都可以順利被選為議員參與地區公共事務,究竟係選區之幸矣?定係選區之哀哉?

陳梓維7日首次出席區議會會議時,就上演咗胡亂質疑、大玩手機、臨時走人等一系列小丑式嘅鬧劇,責任心和工作能力令亂港分子同其他泛暴派議員都不禁大吐苦水,紛紛開帖求佢「認真做得唔得」。其實陳梓維並唔係個例,仲有多名泛暴派區議員被曝出無視規則,亂提動議搞亂區議會會議,徹底拋開議員為市民服務嘅本質,轉而搞政治投機、擾亂秩序嘅行為。
呢啲事實無不說明,一啲泛暴派議員嘅初衷,絕非好似選舉時所宣揚嘅「為民呼、做實事、促民生」,而係懷揣著「搞政治、出風頭、亂香港」嘅不良企圖,咁就導致咗嗰啲當初懷著美好願景、親手將呢啲泛暴派送上議員寶座嘅選民,宜家係後悔不迭、欲哭無淚。

民眾被號召一起種豆,實際上得到嘅卻係南瓜,呢種「種豆得瓜」實際就係顏色革命嘅巨大特點。無論係幾個月以嚟嘅街頭暴亂,定係投票選舉,無論係暴力嘅,定係平和嘅,其實都屬於港獨分子及其背後勢力朝著同一個目標嘅行動,就係喺香港搞顏色革命,將「香港之春」變成「香港之冬」,最終實現政權更迭,成為美西方口中嘅「美餐」。兩個月前嘅區議會選舉,「泛民」取得過半議席,當時,反中反華嘅媒體都在歡呼,稱這係「民意」嘅勝利,呢種聲音幾咁熟悉,喺發生過顏色革命嘅國家迴響過無數次。但反對派通過渲染恐懼和暴力製造嘅「民意」,邊度會係真正嘅民意?當前整個香港社會深陷於「修例風波」引發嘅一系列漩渦中,香港市民渴望嘅係一支強力且負責任嘅議員隊伍,從對港人負責嘅角度幫助廣大民眾維護權益、呵護民生。但事與願違,當選嘅眾多泛暴派區議員本就長著「港獨」之心,缺乏作為議員最基本嘅責任心和質素,當初參選就係為咗自己同「港獨」勢力撈取政治資本,不僅不會效忠特區政府、擁護基本法,反而恨不得搞搞震,將香港變成國際博弈嘅戰場,變成對抗中央、顛覆國家政權嘅基地,邊度又會企喺民眾立場,真心去服務社區、服務市民,陳梓維嘅「煮飯仔」無疑說明咗呢一個事實。

區議會選舉結束才僅僅數月,呢啲泛暴派區議員已然將為民議事當成「煮飯仔」,難以想像,跟住落嚟漫長嘅四年任期,佢哋會將「亂」字寫成乜嘢樣?全體港人務必要擦亮雙眼,唔好被港獨分子所謂嘅「民主、自由、人權」嘅糖衣炮彈打倒,大家攜手共進,共同守護香港,徹底消滅呢場顏色革命嘅陰謀。在此,奉勸港獨及其背後嘅黑手們,香港係中國不可分割嘅一部分,休想喺香港複製顏色革命嗰一套,快啲醒下啦!

新聞來源連結:
http://news.wenweipo.com/2020/01/11/IN2001110006.htm

熱賣及精選
我懷疑陳先生有讀寫障礙症。

陳梓維正柒頭.

但係佢有人民授權

低智的選民衹值得有個低能的區議員

香港人一人一票選出來,質素如何亦怨不得人。

梓維當選真可悲
腥肛衰多四年期
選民質素低貼地
全城普選嘥鳩氣

錢就會繼續黎~~~錢係會繼續黎~~~
曱甴議員。

回覆 引用 TOP

民主就係自作自受
條路自己揀 XX唔好喊

回覆 引用 TOP

智障人士

引用:
原帖由 我條底中間偏黃 於 2020-1-12 11:23 發表

但係佢有人民授權
希特拉都有人民授權~

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-1-12 11:27 AM 發表

民智閉塞嘅後果

引用:
原帖由 我條底中間偏黃 於 2020-1-12 11:23 AM 發表

但係佢有人民授權
人民授權並不代表一定正確,因愚民太多,只會盲從附和,從不懂自己理性分析,只問立場,不理候選人的辦事能力,這亦是民主社會可悲之處

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-1-12 11:27 AM 發表

記得多年前已經有香港人話只要有票投,選個智障都心甘命抵

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2020-1-12 02:05 PM 發表

民智閉塞嘅後果
投票日Tbb訪問一個女選民,佢話邊個講五大訴求我就投佢,阿爺果然有遠見,知道香港民智未開

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]