• 瀏覽: 55,224
  • 回覆: 680
  • 追帖: 4
+13
引用:
原帖由 owen11223344 於 2020-1-12 09:53 AM 發表

唔該你睇下大陸各大論壇和微博,基本都係支持菜菜子連任,明顯係想呆灣繼續民主當飯落去
我見好多人恭喜菜菜子

又多幾個賭國斷交了,總統專機又可以運私煙做生意了🤭

台獨總統說多謝林鄭

台灣真的可悲,當年四小龍,新加坡現在發展最好,南韓整體電子科技不錯,香港就一路原地踏步,台灣發展最差,台北市還不如一個廣洲。四年後恵洲都可以追上,難怪有本事年輕人,要跑去內地發展,台灣工資,二十年多年如一,多恐佈。

恭賀 English  當選!
以後四年,台灣人民餐餐有菜食
而冇乜魚食。
食到個個面如菜色。

引用:
原帖由 top11 於 2020-1-12 09:03 AM 發表

再四年~
大陸可以做好多野~
反而國民黨上台就會唔方便做~
所以其實係好事~
四年後一定會反盤~
中梵有時間建交了.

引用:
原帖由 同修仁德 於 2020-1-12 09:23 AM 發表
呆灣畢業生好快22k變11k
是新臺幣呀!即二千幾港幣

引用:
原帖由 同修仁德 於 2020-1-12 09:23 AM 發表
呆灣畢業生好快22k變11k
講認真的,自從區議會選舉後,我唔敢再笑台灣仔了。

兩地人民其實都唔係傻,只係前幾任做得太差,民進同泛民邪教靠口號攻心,你投票比我,就會帶來改變

菜菜子 為台灣人帶來繼續既25000台幣最低工資,及戰爭武統

引用:
原帖由 金牌狗主 於 2020-1-12 09:10 AM 發表

我睇電視見到有呀
曱甴革命旗就有

引用:
原帖由 lam4451 於 2020-1-12 10:16 AM 發表

講認真的,自從區議會選舉後,我唔敢再笑台灣仔了。
自從習總永續連任稱帝後,我都唔敢再笑金氏皇朝

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-1-12 08:50 AM 發表
【本報訊】「我相信全世界的民主國家,以及很多香港的朋友,都會為我們集體的決定感到高興!」再次創造歷史!在香港反送中運動影響下,蔡英文不單成功連任台灣總統,更超越馬英九2008年得票765萬的最高票紀錄,獲817萬票,大勝主要對手國民黨韓國瑜,同時也讓民進黨再次在立法院取得過半...

https://appledaily-hk-appledaily-prod.cdn.arcpublishing ...
重吾獨立

以後睇住呆灣同香港點樣鬥弱智。

支持

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]