• 瀏覽: 15,569
  • 回覆: 174
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 男E 於 2020-1-11 09:12 PM 發表
台灣大選結果藍營大敗,國民黨候選人韓國瑜大幅落後於民進黨蔡英文總統。韓國瑜在高雄發表講話,呼籲大家務必冷靜下來,他已經致電蔡英文總統祝賀,獲得台灣人民最新的授權,未來4年執政。他指,民主、自由、法治,是「中華民國」的珍寶,一定服從選舉結果。他只能説努力不夠,辜負大家期待。

韓國瑜連同競選團隊,首先在台上鞠躬致謝他的支持者。韓國瑜在台上承認競選落敗,稱是自己個人努力不夠,辜負大家的期待。他表示,已 ...
對香港人來說係好事。
雖然香港這廿幾年被民主派拖後腿,搞到民不聊生。
但起碼黎緊這幾年不必墊底。

今次係決定台灣命運之戰|,事實證明民主戰勝邪悪

引用:
原帖由 ff2456 於 2020-1-11 09:18 PM 發表
韓國瑜因為太努力舔共,所以輸了!🤒🤒
日後4年靠你地舔西

引用:
原帖由 我是米開朗基羅 於 2020-1-11 11:01 PM 發表

其實明眼人都睇到菜英下 台灣都唔會好得去邊 但點解都投比佢
有名你叫民騙黨,台灣人好騙,佢理得人民有冇飯食,最重要民進黨個個食到肥滋滋。

有民主真好

引用:
原帖由 kwood 於 2020-1-11 09:56 PM 發表
台灣人又可以繼續做窮人了,去台灣旅行拎住一千幾百又可以做大爺,有帝王級享受,希望台灣可以追到其他民主大國,泰國印尼越南等。
我好希望遲下可以請番幾個台灣外傭,幫我執下屋都不知幾好! ...
台妹夠淫😂

引用:
原帖由 前往可愛的菠菜 於 2020-1-11 11:09 PM 發表
🤔其實是8個人勝5個人...人數不是一面倒的....
咁樣要台灣亂都有方法...
唔好忘記最年青果批係最反共,所以比數祗會越拉越開,今次得票比上次更加多呢!後生果批想真獨立,並非擁護甚麽中華民國。

引用:
原帖由 smallkenken 於 2020-1-11 11:22 PM 發表
又可以看到呆灣被大陸經濟制裁同埋冇大陸遊客啦!仲可以一直越來越窮! 
👍👍😂

引用:
原帖由 ulu888 於 2020-1-11 11:13 PM 發表

有幾唔樂觀,台商回流,手執科技牛耳,背後有老美撐腰,不知幾樂觀
明明係競爭對手,高科技老美點想其他國家去染指呢?大肥肉嚟喎。

啲深黃移民去哂台灣

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-1-11 11:24 PM 發表
空心菜打香港牌連任
使咗唔少錢至掂呢!

不意外 台灣就好似香港
陷入非理性狀態
蔡英文做得幾差都好
只要炒作好政治議題
將對手抹紅
就可以大量得票
等睇台灣繼續被民進黨陰乾

只要安於現狀,當地人民選英係明智決定,但記住當今社會,不進則退,日後必定俾人牽住個鼻走!

引用:
原帖由 ulu888 於 2020-1-11 11:38 PM 發表
今次係決定台灣命運之戰|,事實證明民主戰勝邪悪
何謂邪惡?係你定嗎?你認為佢會接受一國兩制去攪統一咩?佢祗不過係條軟皮蛇,扮友好攞著數之嘛,咁就對台灣人民嚴重傷害嗎?咪又係帶中共遊花園既人馬嚟姐。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]