• 瀏覽: 29,513
  • 回覆: 451
  • 追帖: 2
+12
引用:
原帖由 胡主席 於 2020-1-11 06:39 PM 發表
台灣大選投票於周六(11日)下午結束,東網記者到國民黨和民進黨競選總部現場直擊,雙方大批支持者到雙方競選總部等候開票,以

English 蔡當選左應該頒名譽市民獎比柒婆政府嗰高官.....仲要比封感謝信.....唔係佢哋都連任唔到總統

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20200111/bkn-2 ...
太好了,菜腫桶連任當選就絕對very good 啦。
呢條八婆為左連任,出埋的禍害香港計謀,不但令香港很多家庭父母子女分化,還損害香港經濟六個月有多,惡行死後打入阿鼻地獄都洗唔清。
只要佢連任,不只令香港曱甴明白自己只係 condom ,中國政府一定令台灣往後幾年經濟更加嚴厲令台灣人民知道自己一票投給最終禍害自己及下一代。

習主席應該唔會放大陸客去台灣旅遊

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2020-1-11 06:47 PM 發表

蔡英文當選,對香港並非壞事。若蔡係能者,九合一就唔會大敗,所以佢必定係庸者。佢今次勝出,只是食香港人血饅頭,並非能力致勝。既然香港未來幾年都沉淪,依家台灣選擇陪香港,都係好事,不過益咗東南亞! ...
台灣一直都沉緊, 係菜總統領導下, 沉得快好多啫
然後班自由西一直沉, 唯有一直攞民主打飛機, 真係好好笑

國民黨比韓國瑜累死,原來無料到,而家又得罪高雄市民,做市長都危。

引用:
原帖由 qwqwwq 於 2020-1-11 06:56 PM 發表
聽香討CHING話台灣只係一個省,只要人大釋法,就可以奪英文權
師兄,點都好,蔡毫無疑問win硬,但佢並非能者,尤如陳梓維輩勝出。只是時勢造成,並非能力致勝。既然選擇政治並非能力,咁就等於香港今天區議會結果,齊齊攬炒!

台灣真慘, 要繼續衰落去
不過係台灣人選擇, 無得怨

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2020-1-11 06:57 PM 發表

呢次掂晒!班義士有地方落腳囉。
的黑色避孕套基本用完即掉,點會話人道就收係屋企咩。

輸俾科技或年輕人

台灣應該會少了很多國內朋友去消費旅遊了

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2020-1-11 06:47 PM 發表

蔡英文當選,對香港並非壞事。若蔡係能者,九合一就唔會大敗,所以佢必定係庸者。佢今次勝出,只是食香港人血饅頭,並非能力致勝。既然香港未來幾年都沉淪,依家台灣選擇陪香港,都係好事,不過益咗東南亞! ...
惜日亞洲四小龍已經有三條係地面爬,日本俾三星打到殘癈,香港自己服毒,台灣精神失常,得番新加坡憑住父幹仲可以係天飛多一陣。

又可継續南向政策

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2020-1-11 07:07 PM 發表

台灣一直都沉緊, 係菜總統領導下, 沉得快好多啫
然後班自由西一直沉, 唯有一直攞民主打飛機, 真係好好笑
如果台灣人肯深入想清楚,就會知道國民黨會同大6走近,但唔會統一。有誰會做開阿一,甘願做人手下?

引用:
原帖由 qwqwwq 於 2020-1-11 06:56 PM 發表
聽香討CHING話台灣只係一個省,只要人大釋法,就可以奪英文權
省都有自己軍隊……呵呵

引用:
原帖由 Colour 於 2020-1-11 07:17 PM 發表
又可継續南向政策
如果台灣人肯深入想清楚,就會知道國民黨會同大6走近,但唔會統一。有誰會做開阿一,甘願做人手下?

引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2020-1-11 07:01 PM 發表
對香港黎講,菜菜子勝利有好處,台灣可以沉淪多幾年,大陸就想韓國瑜勝出
大陸邊個贏都冇所謂……馬英九當選嗰幾年,大陸已經睇穿嗮國民黨嘅套路……又要經濟好又唔想傾……蔡英文當選仲好,直接經濟封鎖,唔使送錢比台獨!咁多年臺灣都只係得個講,台獨冇可能,底線大家都清楚,睇點玩嘅啫!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]