• 瀏覽: 32,912
  • 回覆: 155
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 水底自信的蛋 於 2020-1-11 08:53 AM 發表

好老實講 有咩好教精模擬市民開外掛教學?
師兄有啲離地 返黎現實呀!
現實就係幾層樓揸手
而你無😂😂
不要去羨慕

引用:
原帖由 商界長長主題 於 2020-1-11 06:11 AM 發表

一句講細,政府的納米樓冇人買👎👎,政府的廢柴人才用個屎忽諗嘢,導致納米居屋冇人買👎👎👎
400幾都叫納米?
無病呀?

400幾的當然唔係啦,有相當部份的都係200-280左右的

引用:
原帖由 野原新芝助 於 2020-1-11 09:00 AM 發表

現實就係幾層樓揸手
而你無😂😂
不要去羨慕
太羨慕師兄既生活 幾依個數都幾多下
不過可能系貴地段 真羨慕

個班廢物一心係要住公屋咋

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2020-1-11 05:58 AM 發表
咁既時勢買樓,除非唔借按揭,一旦借按揭只要樓價大跌,銀行就有機會call loan,到時候俾唔起錢就會變成銀主盤+破產

麻煩有些人發表言論之前,表現出是一個正常人的智商,唔好去到嚇死人既地步 ...
居屋按揭係政府包底㗎! Call 咩Loan 吖?

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2020-1-11 05:58 AM 發表
咁既時勢買樓,除非唔借按揭,一旦借按揭只要樓價大跌,銀行就有機會call loan,到時候俾唔起錢就會變成銀主盤+破產

麻煩有些人發表言論之前,表現出是一個正常人的智商,唔好去到嚇死人既地步 ...
真心on99,唔好講居屋有政府擔保,正常供樓就算大跌只要你準時還款,銀行係唔會call loan的,麻煩師兄發表言論之前,請表現出是一個正常人的智商,唔好去到嚇死人既地步

引用:
原帖由 benben999 於 2020-1-11 06:16 AM 發表

又話上唔到車, 而家有得上又唔要了, 歷史不停重複, 只有泛民政棍可以每次多收左黑金
幾百萬買一間劏房🙊

又肯定少左內地人來買樓 又就黎失業率高企(斷供) 如買來保值  諗清楚😌

宜家搞到咁, 份工危危扶, 香港獨靠零售撐住,乜依旭, 揸住碗粥, 香港有咩前景??????今次失驚無神搞到經濟下行崩潰, 政苦又冇能, 自食其果, 靠晒自由行, 仲話有機會財, 跟住又整個不知咩病毒, 再咁落去, 你話邊有人揸樓買樓, .宜家局勢同之前不同,香港有咩前景??真係人人做售貨員, 餐廳服務員 繼續供樓 ..........

有咁平既樓唔要。做窮人真係有原因的

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-1-10 10:06 AM 發表

IQ 題
樓價高既時候買唔起
樓價跌既時候唔敢買
問:幾時才可以買樓?
除非香港行社會主義, 實行樓價管制, 規定地產商賣樓唔可以高過政府規定嘅價格啦。

引用:
原帖由 no1yin 於 2020-1-11 08:13 AM 發表
白表唔好高興住、相信甩底大部份係有公屋住緊嘅綠表
係咪因為佢哋覺得新居屋嘅單位, 面積仲細過佢哋依家住緊嘅公屋單位呢?

引用:
原帖由 CHI678 於 2020-1-11 10:20 AM 發表
宜家搞到咁, 份工危危扶, 香港獨靠零售撐住,乜依旭, 揸住碗粥, 香港有咩前景??????今次失驚無神搞到經濟下行崩潰, 政苦又冇能, 自食其果, 靠晒自由行, 仲話有機會財, 跟住又整個不知咩病毒, 再咁落去, 你話邊有人揸樓買樓, .宜家局勢同之前不同,香港有咩前景??真係人人做售貨員, 餐廳服務員 :smi ...
除非係做公務員, 教師, 醫護, 社福機構呢啲受經濟波動比較細嘅行業啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]