• 瀏覽: 54,871
  • 回覆: 350
  • 追帖: 2
+8
所以話試目以待, 現在派來香港肯定係能員幹吏!
引用:
原帖由 心中有真善美 於 2020-1-7 03:23 PM 發表
佢系山西出名收土地最厲害,全國皆知!老虎嚟架!

別做夢。 

林鄭3招,招招鏗鏘有力,打擊地產霸權。難怪有個李姓曱甴頭,想攪叛亂迫走佢,大家千祈唔好上當!!!就像之前迫走85000董建華一樣。
1空置稅
打擊地產商屯積單位
2大嶼山填海
打擊地產商屯積土地
3首置盤
打擊其他已有樓業主屯積單位

點硬搞法?
香港樓價會回落?
香港人可以正常合理買樓?

引用:
原帖由 司恆從 於 2020-1-7 02:15 PM 發表
呢樣我就吾柒信,連內地都奉行高地價就知。
香港嘅高地價,係大孖沙囤地,錢係大孖沙袋。
大陸嘅高地價,係政府囤地,錢嘅係政府袋。

係香港,政府唔聽大孖沙話,就搞你香港,推你落台。(你睇董建華、貪曾嘅分別就知)
係大陸,只要大孖沙聽中共話,榮華富貴分比你都無咩所謂 (睇恒大就大概知道)

呢個係本質上嘅分別

果然猛料,一上任,美軍即被列作恐怖組織

引用:
原帖由 carters 於 2020-1-7 01:15 PM 發表
整治地產霸權的號角即將吹響,大家試目以待.
地產商財雄勢大不會就此束手,一場鬥爭再所難免…….

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/李鴻彥駱惠寧硬搞地產霸權-0121188 ...
發緊夢。

被人洗腦憎恨一個對自己最好的親人........ 可悲!
引用:
原帖由 songsong17 於 2020-1-7 03:28 PM 發表
其實人地反中都可以理解, 但香港人反中根本就係白痴...

垃圾人一個

政策實要調整的
引用:
原帖由 彭斯 於 2020-1-7 03:31 PM 發表
發緊夢。

引用:
原帖由 carters 於 2020-1-7 01:15 PM 發表
整治地產霸權的號角即將吹響,大家試目以待.
地產商財雄勢大不會就此束手,一場鬥爭再所難免…….

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%E6%9D%8E%E9%B4%BB%E5%BD%A5%E9%A7%B1%E6%83%A0%E5%AF%A7%E7%A1%AC%E6%90%9E%E5%9C%B0%E7%94%A2%E9%9C%B8%E6 ...
這是一定的,也是必須的💪💪💪

引用:
原帖由 carters 於 2020-1-7 02:08 PM 發表
Youtube上只有趙博聞到小小殺氣,覺得不妙.
其他人評論話中共要用懷柔,恐怕打錯算盤.
己動到中共的底線, 先穩定軍心然後一定會有大動作.......

殺一儆百是常識吧!應該捉李黃瓜個仔返去犬決,仲要直播,包保其它聽聽話話

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]