• 瀏覽: 966
  • 回覆: 32
+2
引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-1-5 05:31 PM 發表
【元旦圍捕】 【本報訊】警方元旦於銅鑼灣大舉拘捕286人,扣留於北角警署及香港仔警署,家屬一連兩日到兩警署外通宵守候,他們大多堅稱被捕親人是冤枉,批評警方濫權濫捕,一名撐着枴杖的婦人表示丈夫被捕前工作12小時,本欲到崇光百貨(SOGO)買禮物給女兒,因路經現場無辜被捕;另一...

https://appledaily-hk-appledaily-prod.cdn.arcpublishing.co ...
唔係食飯就探朋友,唔係買禮物就係路經...無情情點會拘你?除非你有激烈動作、叫囂、身有武器或其他不應存在的物品。否則拘咗你都冇咩可告。

見到毒果同連登曱甴講咩街坊, 路過....... 已經笑到仆街.

明知有班死曱甴會搞事都要路過,真係智障

下次不如講夢遊行過..算吧啦. 比人搜成身都係刀仔. 入去座監啦

引用:
原帖由 阿乜水 於 2020-1-5 05:36 PM 發表
見到毒果同連登曱甴講咩街坊, 路過....... 已經笑到仆街.
無啲新意~

乜今次唔係上學途中咩

個個都係咁啱路過

仲有,呢句好有破綻「一名撐着枴杖的婦人表示丈夫被捕前工作12小時

引用:
原帖由 top11 於 2020-1-5 05:40 PM 發表

無啲新意~
Ching, 其實今次隻連登曱甴有小小新意: 見到每次登毒果 link 都比人笑, 依家改左用redirect link.

引用:
原帖由 阿乜水 於 2020-1-5 05:36 PM 發表
警察查證之後都放走左百幾個人,真係路過點解會被捕

引用:
原帖由 931931 於 2020-1-5 05:39 PM 發表
下次不如講夢遊行過..算吧啦. 比人搜成身都係刀仔. 入去座監啦
刀仔係禮物,只係未包花紙

引用:
原帖由 阿乜水 於 2020-1-5 05:45 PM 發表

Ching, 其實今次隻連登曱甴有小小新意: 見到每次登毒果 link 都比人笑, 依家改左用redirect link.

咁醒目~

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2020-1-5 05:41 PM 發表
乜今次唔係上學途中咩
呢個留番下次先用~
你咪踢爆人地~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]