• 瀏覽: 8,361
  • 回覆: 147
+19
社會示威活動仍未平息。網民發起晚上在多個商場「除夕和你SHOP」,而防暴警察則在多區戒備。

今日為太子站831事件4個月。晚上7時許,一批人在太子站B1出口外聚集,並在場獻花。一批警員其後到場,移除太子站外的鮮花及香燭,引起在場人士不滿,並指罵防暴警察,雙方爆發衝突。警員其後在場制服多人,並出動胡椒噴霧驅散,又截查多名聚集的人。晚上7時半後,有警員在旺角警署內舉起藍旗警告。現時仍有不少人在場聚集,並高叫口號。

唔洗比面我, 一於同黑衣暴徒開年.

新聞來源連結:
http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1171174/即時-香港-修例風波-防暴警太子站外噴椒拘多人-旺角警署內舉藍旗

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
食椒啦死曱甴

差人主動出擊, 暴徒曱甴未日到.

新一哥硬淨主動出擊

祝香港警察新年全部
曱甴新年被捕
年年有監入
歲歲著囚衣

警察做得好.

同埋,831太子站都冇死人.
果班暴徒甲由拜鬼咩!!

引用:
原帖由 36H 於 2019-12-31 09:24 PM 發表
祝香港警察新年全部
曱甴新年被捕
年年有監入
歲歲著囚衣
同埋,我都好想果班甲由暴徒
明白,坐監真係冇自由(即係
想去邊度都唔得/冇得玩手機).

故此,我都好想甲由暴徒快D收手,
做返個正常人好過啦!

拉多啲啱㗎啦, 警察做得好。

各位曱甴朋友,祝你地今晚係監倉倒數快樂

曱由2019年最后機會食胡椒

太子暴徒: 阿媽,我犯左法,今晚陪唔到你倒數...

附件

images.jpg(11.69 KB)

引用:
原帖由 Marvelfans 於 2019-12-31 09:38 PM 發表
曱由2019年最后機會食胡椒
呢招叫最後一椒

引用:
原帖由 世界仔2.0 於 2019-12-31 09:41 PM 發表
太子暴徒: 阿媽,我犯左法,今晚陪唔到你倒數...
831四個月紀念日,老子今晚買左香檳慶祝

支持開鎗 開年

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]