• 瀏覽: 3,041
  • 回覆: 39
+3
一批黑衣、蒙面示威者響應網上號召,下午3時開始在上水廣場和新都廣場遊走。大批防暴警察及便衣警員下午約4時在上水廣場驅散及拘捕示威者。

埋伏在上水廣場的便衣警員下午約4時採取行動,多名黑衣示威者被制服在地,現場人群奔跑。防暴警察到場增援,制服多人。被捕人士雙手在後被捆綁上膠索帶。

商場有人不滿指罵警員,警員驅趕聚集人群及傳媒。有身穿黑衣、戴黑口罩的便衣警員出動警棍及手持胡椒噴霧,要求人群散去。有警員施放胡椒噴劑,有防暴警察懷疑被噴中面部,要用水清洗。

防暴警察亦走上上水廣場通往新都廣場的天橋,有示威者被制服。天橋有市民指罵警察,警員向市民警告離開。

黑衣人唔比人拉過個身唔止痕.

新聞來源連結:
http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1168906/即時-香港-修例風波-上水廣場多名黑衣人被警制服在地-便衣警施放胡椒噴劑

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
班黑衣曱甴重以為係盧偉聰揸旗果陣?

呢班黑暴,穿黑衫的就去破壞人地店舖,便裝的就扮街坊支援,準備搶犯。

背後指手揮策劃一流

今次怎解冇曱甴由通往火車站天橋上跳落去逃走既?

一班被政棍洗腦嘅傻仔

指嚟罵人個班有無腦,阻乸住地球轉

明知會被人拉,仲去送頭,真係頂癮

亞sir真係做到野👍👍👍支持加薪補足 ot錢!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-12-28 04:39 PM 發表
呢班黑暴,穿黑衫的就去破壞人地店舖,便裝的就扮街坊支援,準備搶犯。

背後指手揮策劃一流
其實要拉唔難, 只係警察太少支援..., 港台抺黑,檢控揸流灘, 法官放人...

唔係呀爺全力支持, 早已大亂...

曱甴呢個時候仲唔表現佢地飛曱甴本能既?

引用:
原帖由 喜歡貓的人 於 2019-12-28 04:42 PM 發表
指嚟罵人個班有無腦,阻乸住地球轉
好明顯係班預先安排的演員

引用:
原帖由 songsong17 於 2019-12-28 04:45 PM 發表

其實要拉唔難, 只係警察太少支援..., 港台抺黑,檢控揸流灘, 法官放人...

唔係呀爺全力支持, 早已大亂...
我只知洗師父都小膠林鄭,做咩唔要求派軍增援來平亂,但就拖拖拉拉,不斷消耗香港!

引用:
原帖由 sam0010 於 2019-12-28 04:48 PM 發表

好明顯係班預先安排的演員
呢個一定😡

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2019-12-28 04:42 PM 發表
一班被政棍洗腦嘅傻仔
佢地儍,本來只係佢地的事,但佢要攬埋全港一齊炒,就真係大件事!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]