• 瀏覽: 4,352
  • 回覆: 55
回歸時,猛吹上海取代香港,
早前又話深圳取代香港,
最近就話澳門取代香港,
次次都唔得!
咪再吹水啦!

中央冇講過取代, 只係黑媒亂吹, 你都信。

引用:
原帖由 lampho 於 2019-12-20 10:53 AM 發表
早前又話深圳取代香港,
最近就話澳門取代香港,
次次都唔得!
咪再吹水啦!
由投訴之都, 遊行之都, 發展到暴亂之都
樓價世界第一, 貧窮懸殊世界第一....
呢D榮譽,內地城市真係好難取代香港
..................
冇計啦, 物流, 高科技呢D咁辛苦既野, 咪留返畀內地做.......
我記得二十年前,當時香港碼頭貨櫃吞吐量, 世界第一, 當時香港人話, 香港法制健全,效率高及廉潔, 大陸係冇可能取代...到今日.

引用:
原帖由 lampho 於 2019-12-20 10:53 AM 發表
早前又話深圳取代香港,
最近就話澳門取代香港,
次次都唔得!
咪再吹水啦!
雖然各下深黃思想 講道理真多餘, 但正常香港人都明白, 如果只有一間惠康,同 附近多了一間百佳丶又多一間一田超市 係有好大分別的。 取代只是政治技巧,實際就係搶 呢個真金白銀 既市場。

黃色思想 就係呃你 將 政治手段 作 現實利害關係。

引用:
早前又話深圳取代香港,
最近就話澳門取代香港,
次次都唔得!
咪再吹水啦!
你啱,香港係取代唔到,亦都唔駛取代,唔通將澳門改名做香港咩
不過,要搶走哂D生意人才資金,就絕對冇問題,當然,過到關先至係人才,過唔到嘅就係曱甴

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2019-12-20 11:48 AM 發表

雖然各下深黃思想 講道理真多餘, 但正常香港人都明白, 如果只有一間惠康,同 附近多了一間百佳丶又多一間一田超市 係有好大分別的。 取代只是政治技巧,實際就係搶 呢個真金白銀 既市場。

黃色思想 就係呃你 將 政治手段 作 現實利害關係。 ...
Hi baby 真係英雄所見略同

曱甴愈來愈玻璃心,之前又話黃色經濟圈,又話香港可自給自足,現在原本屬於香港的餅分走左又開始怕

引用:
早前又話深圳取代香港,
最近就話澳門取代香港,
次次都唔得!
咪再吹水啦!
一個人治 一個有好少少的法治 外國人不是盲的

引用:
原帖由 rollins 於 2019-12-20 11:34 AM 發表
中央冇講過取代, 只係黑媒亂吹, 你都信。
原來文匯係黑媒!

咁緊張仲物啫?成日提住會畀人知你驚㗎!🤭🤭🤭

曱甴之都點取代,人地咁文明。唔通倒退咩

引用:
早前又話深圳取代香港,
最近就話澳門取代香港,
次次都唔得!
咪再吹水啦!
香港股市大部份是中國企業,中央如果要求佢地轉到澳門掛牌,有難度嗎?中企敢不服從嗎?有下腦啦你。

引用:
早前又話深圳取代香港,
最近就話澳門取代香港,
次次都唔得!
咪再吹水啦!
大陸得把死人口,做到乜,講乜都比美國打。

引用:
原帖由 天才小廚師陽一 於 2019-12-20 04:00 PM 發表

大陸得把死人口,做到乜,講乜都比美國打。
咪就係!

引用:
原帖由 lampho 於 2019-12-20 04:28 PM 發表

咪就係!
次L次吹到大一大,再比美國一把摑埋去。

再聽到xx加油,xx秒殺yy,國民沸騰,
就割華為一忽肉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]