• 瀏覽: 4,357
  • 回覆: 55
引用:
原帖由 得閒看看 於 2019-12-22 02:39 PM 發表

依家澳門打算做葡系經濟圈龍頭。葡系國家有2億人,每人比一蚊你都發大達!
咁澳門人發達啦

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2019-12-22 03:33 PM 發表

咁澳門人發達啦
發達喇,唔使靠大灣區

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2019-12-20 11:45 AM 發表

由投訴之都, 遊行之都, 發展到暴亂之都
樓價世界第一, 貧窮懸殊世界第一....
呢D榮譽,內地城市真係好難取代香港
..................
冇計啦, 物流, 高科技呢D咁辛苦既野, 咪留返畀內地做.......
我記得二十年前,當時香港碼頭貨櫃吞吐量, 世界第一, 當時香港人話, 香港法制健全,效率高及廉潔, 大陸係冇可能取代...到今日. ...
沙田新城市間麥當勞曾經係全球最高人流
咪又係執

引用:
原帖由 lampho 於 2019-12-20 02:35 PM 發表

原來文匯係黑媒!
毒果係黑媒就全港都知㗎啦

引用:
原帖由 天才小廚師陽一 於 2019-12-20 04:00 PM 發表

大陸得把死人口,做到乜,講乜都比美國打。
宜家最撚窮係老美呀傻Hi

引用:
原帖由 天才小廚師陽一 於 2019-12-20 04:37 PM 發表

次L次吹到大一大,再比美國一把摑埋去。

再聽到xx加油,xx秒殺yy,國民沸騰,
就割華為一忽肉
老美錢又無,科技又唔夠中國,好快就仆街冚家剷

引用:
原帖由 lampho 於 2019-12-21 12:56 PM 發表

人一藍,腦便殘,係真架!
人一黃,變蟑螂,係真㗎!

引用:
原帖由 facrl 於 2019-12-25 02:17 發表

人一黃,變蟑螂,係真㗎!
其實個「黃」字,個韻易押好多,我喺#19已經做左9句,再黎

人一黃,瞓監倉
人一黃,禍香港
人一黃,快投江
人一黃,變態狂
人一黃,輸清光
人一黃,當豬劏
人一黃,等入廠

人一變黃,變態荒唐
人一變黃,前途渺茫
人一變黃,懸紅上榜
人一變黃,愧對高堂

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2019-12-20 11:45 AM 發表

由投訴之都, 遊行之都, 發展到暴亂之都
樓價世界第一, 貧窮懸殊世界第一....
呢D榮譽,內地城市真係好難取代香港
..................
冇計啦, 物流, 高科技呢D咁辛苦既野, 咪留返畀內地做.......
我記得二十年前,當時香港碼頭貨櫃吞吐量, 世界第一, 當時香港人話, 香港法制健全,效率高及廉潔, 大陸係冇可能取代...到今日. ...
香港人加油! 香港好快追貼江門了

引用:
原帖由 lampho 於 2019-12-20 10:53 AM 發表
回歸時,猛吹上海取代香港,
早前又話深圳取代香港,
最近就話澳門取代香港,
次次都唔得!
咪再吹水啦!
好心你咪L係度7啦,人講你又講…
在中國裡面地區之間最多只有競爭,是好事!
只有國與國的競爭才「可怕」😱

好似幾百萬印第安人甘被美國滅族,搶人地頭,呢D就叫取代!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]