• 瀏覽: 7,090
  • 回覆: 19
+5
據央視消息,中國第一艘國產航空母艦山東艦17日下午在海南三亞某軍港交付海軍。中共中央總書記、國家主席、中央軍委主席習近平出席交接入列儀式。

003一年內可組裝,004核動力,老尾仲有幾多年可以玩?

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時中國/411092/中國第一艘國產航母-山東艦-交付海軍-習近平出席交接入列儀式

引用:
原帖由 秋天外圍的烈女 於 2019-12-17 07:20 PM 發表
這個代表著甚麼?😍 快將進入甚麼樣的世代?😍
I🇨🇳🤗
中國世紀

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-12-17 07:35 PM 發表

嘩,乜咁快?連名叫「山東」都起埋,都唔見講?
其實很早已有名稱,只是沒官方確定,中國一直是悶聲做實事,唔似鬼佬日日玩政治show bilibala。

引用:
原帖由 快樂榮 於 2019-12-17 07:41 PM 發表
中國軍備一定要持續發展,因同美國比還差一大距離,
二十年希望可達至同一水平
老尾外債23萬億美元,捱唔捱到20年不破產都係一個問題。

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2019-12-17 08:08 PM 發表
是蒸氣彈射器或是電磁彈射器?

加油吖!!!
這艘還是蒸彈,下艘可能都係蒸彈,004有核動力應會是電彈。

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2019-12-17 08:31 PM 發表

其實,作為小市民的我已經好滿足!!!️已經進步很快了!!!記得大約10年前,我們家中還在討論,中國的航母技術「卡」在這彈射技術上,好似當時法國不肯把技術跟中國分享!記得,當時我哥哥話,這蒸氣彈射器是極先進復雜的技術,只有當今幾個先進強國才擁有這科技!!! ...
中國會越來越強大

引用:
原帖由 單吊二索男 於 2019-12-17 08:46 PM 發表
都遲人地幾十年姐。而且靠抄添。
印度有人助建比埋圖紙都造唔出啦,理得出處點黎,有用就得啦,老尾年中抄唔少啦。

引用:
原帖由 khfsmbcz 於 2019-12-17 09:26 PM 發表

原來係要同差既比 咁先有得打飛機
世上最好只有一個,重點唔係一開始就最好,而係會越來越好。

引用:
原帖由 人之初大大 於 2019-12-17 09:52 PM 發表

希望盡快有核動力
004應會有,003不會。

引用:
原帖由 單吊二索男 於 2019-12-17 09:58 PM 發表

乜強國要印度人比啊。陰公豬咯。
唔怪得車引擎都做唔到。
印度全民民主唔岩你心水?咁同英法德意班窮鬼比中國都贏九條街喎,定同你個就破產既美爹比?你美爹除左過期武器多仲有冇$入南海?

引用:
原帖由 單吊二索男 於 2019-12-17 10:52 PM 發表

強國自己抄掂自已架二手艇先la。
日日發量子嘴炮打唔沉美帝既。
你口中既美帝就破產啦,做乜而家南海冇左影?咩自由航行呢?

引用:
原帖由 KAYKAY2323 於 2019-12-17 11:07 PM 發表

人唔笑 狗都吠啦 真係甘勁 中共就唔會死死氣簽埋d喪權辱國 死5毛 日日打飛機
你列啲條款黎睇下?老尾減稅兼唔加1600億貨品關稅喎。傻仔。

引用:
原帖由 erectdick 於 2019-12-17 11:57 PM 發表
這個可以有,但真心說法不用多。二至三艘已經足夠,二用一備。火箭兵可以加強精準。中國國策不稱覇。所以不需要太多航母,掌握技術可以了。亞三想買可以出口更好。但跟美國比相差太遠了。不要自我麻醉。我們剛剛起步啊。但不要急,這玩意燒錢很利害。美艦航母編隊每一隊每日要一億美金消費的。人家有七至八個編隊每日已經燒了七,八億了。世界和平無人打仗,買軍火,美國都好難支持的。
...
遠洋利益也得考慮,維護期的替換,至少5至6艘吧。

應無咁快吧,003明年開始組裝了

應無咁快吧,003明年開始組裝了。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]