• 瀏覽: 2,766
  • 回覆: 36
今次曱甴革命, 如果唔係有 賣國賣港做漢姦成份, 我都會反政府, 民生問題一直都冇搞好過, 香港有呢個無能政府,市民和商人多災多難!
呢個林鄭淨係靠把口, 乜嘢都推曬落警方搞掂, 根本成個政府部門都係廢嘅 尤其是教育局 簡直係不知所謂,
你睇林鄭今次又約曱甴出嚟傾喎, 佢係咪傻㗎! 有乜好傾呀?

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2019-12-16 08:10 PM 發表
今次曱甴革命, 如果唔係有 賣國賣港做漢姦成份, 我都會反政府, 民生問題一直都冇搞好過, 香港有呢個無能政府,市民和商人多災多難!
呢個林鄭淨係靠把口, 乜嘢都推曬落警方搞掂, 根本成個政府部門都係廢嘅 尤其是教育局 簡直係不知所謂,
你睇林鄭今次又約曱甴出嚟傾喎, 佢係咪傻㗎! 有乜有傾呀? ...
你一反政府就係被定義為你自己口中「賣國賣港漢姦」,笑死

如果林鄭唔係唔低能咁自制經濟衰退搞送中,真係乜事都無

我都係咁話,政府入面好多無腦

https://www.google.com.hk/amp/s/grassmediaction.wordpress.com/2019/06/24/投稿林鄭賣港實錄2000-2019/amp/

以上連結自行判斷林奠係咩人

極憎林鄭

唔憎。
換第個未必比佢更好。
司髮教育傳媒不改,邊個上都冇用

一般啦, 只係憎佢講嘢蠢, 犯民話200幻, 佢又話200幻, 講親嘢都畀犯民食住,成日跪,戇居居

我憎曱甴犯民黃絲多好多

原來全部德政

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2019-12-16 08:10 PM 發表
你睇林鄭今次又約曱甴出嚟傾喎, 佢係咪傻㗎! 有乜有傾呀? ...
如果林鄭肯重推移山填海, 解決土地問題, 年輕人住屋問題, 香港人一定支持

回歸以來, 土地問題一路都係社會問題重中之重, 但一直只填海不移山, 明明香港山多地少, 不移山又何來有地. 無地賣, 政府又何來有收入

移山填海及收回土地條例, 可同時進行

政府應該早就要立法制止暴動, 但係無能政府一直拖, 拖到現在還要拖

憎完兇習大大多D

引用:
你睇林鄭今次又約曱甴出嚟傾喎, 佢係咪傻㗎! 有乜好傾呀? ...
政府無能, 係架構問題, 強硬如CY, 當日一樣係萬箭穿心
由回歸第一日開始,特區政府天生就是跛腳鴨, 就算李光耀翻生來做特首, 都係一Q樣

大家比較一下港英與特區政府分別就知
司法已經係死穴, 港英時終審庭在英國, 已是差天共地.....現在中央除左揸住最後一條救命草(人大釋法)外, 基本上對香港司法界已是失控.
以前港督有無上權力, 指下個鼻就可以成立一個完全脫離現有體制, 只向自己負責既ICAC, 而家立條反蒙面法都要被司法覆核.
以前有政治部, 由官員到傳媒都全面控制,最佳例子, 麥齊光, 本來平平安安退左休, 一返出來幫CY, 即係被爆陰毒, 幾十年前既料從何而來?.........而家就掉轉, 政府被傳媒牽著走.....仲有以前高級公務員要去英國受訓,唔聽祖家話想升都難,而家公務員無王管, 唔公開反共已經偷笑, 又係完全失控
........
所以現在既亂局, 唔可以全怪奶媽, 當然我都認為, 奶媽一上台玩大和解是好on9

林鄭無能就肯定 一係唔搞逃犯條例 一係就去到盡 行到半路就縮 根本就係最壞嘅結果 委任嘅官員 教育局楊潤雄 學校發生咁多事 半句都唔敢講 直至到中央有官員講 先講兩句應酬說話 嚴肅跟進教師問題 大學成為曱甴竇 又係唔敢講 成萬個汽油彈 警察都唔可以入內執法 陳肇始又係 成日話醫生護士好忙 但係成日示威 單眼女事件 睇出完全欠缺中立 又係半句都唔敢講 香港電台 都無謂提 但係台長又有得續約 真係乜血都畀佢敵乾 張建宗 根本唔係政務司嘅料 大學要撥款重建 張建宗連拒絕都唔敢 前警務處長更加唔洗講 等退休 而家嘅鄧炳強 先似番啲樣

引用:
原帖由 zerosir 於 2019-12-17 12:45 AM 發表

如果林鄭肯重推移山填海, 解決土地問題, 年輕人住屋問題, 香港人一定支持

回歸以來, 土地問題一路都係社會問題重中之重, 但一直只填海不移山, 明明香港山多地少, 不移山又何來有地. 無地賣, 政府又何來有收入

移山填海及收回土地條例, 可同時進行 ...
知唔知啲山响郊野公園範圍內,泛暴派事事反對,點移山呀?何況移山根本不是重點,重點係反對派用立法漏洞攪破壞

根本由頭到冇諗過搞民生 應該政府全部要換人

主題標籤 #教育局
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]