• 瀏覽: 2,768
  • 回覆: 36
政府玩邊科?  政府就是欖住個貞節牌坊 ”一國兩制” 同埋如果立惡法唔知有冇反效果, 所以林鄭一於叫埋雙手唔做,

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-12-16 08:56 PM 發表

你一反政府就係被定義為你自己口中「賣國賣港漢姦」,笑死

如果林鄭唔係唔低能咁自制經濟衰退搞送中,真係乜事都無 ...
你哋啲死曱甴思維, 雖然支持暴徒 ,但係暴徒搞破壞啫又唔係我, 正一白痴仔   你哋係有份推波助瀾架,人渣

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2019-12-17 10:47 PM 發表

你哋啲死曱甴思維, 雖然支持暴徒 ,但係暴徒搞破壞啫又唔係我, 正一白痴仔   你哋係有份推波助瀾架,人渣
「愛國人士」首先唔阻止林鄭倒行逆施,先係有份推波助瀾呀,重係度頼人?「愛國人士」真係人渣

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-12-17 10:51 PM 發表

「愛國人士」首先唔阻止林鄭倒行逆施,先係有份推波助瀾呀,重係度頼人?「愛國人士」真係人渣
一堆垃圾歪理 果然係曱甴思維

引用:
原帖由 cmm2010 於 2019-12-17 06:04 PM 發表

知唔知啲山响郊野公園範圍內,泛暴派事事反對,點移山呀?何況移山根本不是重點,重點係反對派用立法漏洞攪破壞
我明白, 增加土地供應, 正正就係泛民黑暴金主, 地產霸權最害怕的. 也因為董伯伯CY林鄭想增加土地供應, 就被處處反對

明明社會問題最大係土地, 住居問題, 點解咁多訴求中沒有反高地價政策, 沒有反地產霸權. 泛民也反對收回土地條例

唔通年輕人黑衣暴徒, 想一直高樓價, 傻的嗎

引用:
原帖由 分享者 於 2019-12-16 09:49 PM 發表
我都係咁話,政府入面好多無腦
政府部門啲人懶懶散散唔多做

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2019-12-17 03:56 PM 發表
政府應該早就要立法制止暴動, 但係無能政府一直拖, 拖到現在還要拖
睇下用緊急法立蒙面法就知啦,點立法呀?
我都未提走正常程序立法會既拉布,想快,唔係咁簡單架

引用:
原帖由 whc4106 於 2019-12-18 08:48 AM 發表

睇下用緊急法立蒙面法就知啦,點立法呀?
我都未提走正常程序立法會既拉布,想快,唔係咁簡單架
你睇唔到香港有一班黃到出汁嘅法官咩? 通通黃色逆轉思維

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2019-12-18 10:15 AM 發表

你睇唔到香港有一班黃到出汁嘅法官咩? 通通黃色逆轉思維
當然睇到,政治錯綜複雜,唔係咁簡單,無逃犯條例可以用地鐵加價電費加價去玩又得,真普選正正是當年佔中既目的,現在只是卷土重來,籍口隨時有,只待儲足力量去爆發吧
怪政府憎林鄭,依d只係表面既野,內裏太複雜了。
可謂對何謂錯,沒有答案,最後還是看誰是勝利者。
但我看到香港原來內裏已腐敗了,十分可悲。😢

引用:
原帖由 whc4106 於 2019-12-18 10:26 AM 發表

當然睇到,政治錯綜複雜,唔係咁簡單,無逃犯條例可以用地鐵加價電費加價去玩又得,真普選正正是當年佔中既目的,現在只是卷土重來,籍口隨時有,只待儲足力量去爆發吧
怪政府憎林鄭,依d只係表面既野,內裏太複雜了。
可謂對何謂錯,沒有答案,最後還是看誰是勝利者。
但我看到香港原來內裏已腐敗了,十分可悲。😢 ...
香港法治社會 當然要立法管治, 既然香港警察依法辦事 政府應該要立法, 紅綠燈都要睇燈位過馬路啦, 唔立法就沒有規則

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]