• 瀏覽: 34,409
  • 回覆: 281
  • 追帖: 2
+6
反黃店,支持藍店

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2019-12-16 09:09 AM 發表
發覺全部黃店都系細細間既。而敢表態既藍店。例如美心同何小姐。真系一間頂你一萬間。。。
我日日去美心買麵包🥯,黃店聽乞米

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2019-12-16 09:09 AM 發表
發覺全部黃店都系細細間既。而敢表態既藍店。例如美心同何小姐。真系一間頂你一萬間。。。
全部黃店話請人,全部都是不用技術,除了一間渠務公司,我想大把死曱甴想做,可以偷屎食。

引用:
原帖由 唔食牛熊的老散 於 2019-12-16 09:13 AM 發表
曱甴全部都係社會人渣, 一定要徹底消滅
無法消滅,因為佢地平時就係乖乖的中學生,好老師,社工.....
唔戴口罩時分分鐘係我哋身邊經過都唔會認得出。

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-12-16 08:54 AM 發表
【明報專訊】反修例運動至今逾半年,網民昨發起「和你Christmas Shop」活動,呼籲市民光顧各區商場「黃店」食肆,以及遊走商場,多區均有人響應。示威者昨晚於旺角聚集, 警方深夜施放多枚催淚彈驅散,彌敦道再次煙霧瀰漫。全日未見示威者汽油彈,惟沙田新城市廣場內有示威者破壞美心集團旗下食肆,罷買行動針對目標更擴展至麥當勞、莎莎、大家樂及Pacific Coffee等商舖,有人以告示牌封鎖連城廣場電 ...
慢慢冇事?我以後都會盡量只幫襯黃色經濟圈店舖。美心,太興,麥當勞,商務書局⋯⋯, 拜拜

佢地罷買範圍越大,我地安心幫襯範圍亦越大。之前係美心,仲可以暢所欲言地鬧啲曱甴~

引用:
原帖由 discuss-5 於 2019-12-16 09:14 AM 發表
玩咗半年收入已豐
怪不得樓價仲咁高啦!一邊放水畀暴徒玩亂香港,一邊就要暴徒把黑金去買樓撐住樓價,我們懂的🤨

黑衣暴徒到處打砸搶招來催淚彈。

引用:
原帖由 himboy 於 2019-12-16 09:14 AM 發表

要將暴徒全鑯先可以令香港回復昔日狀況,香港安逸日子太耐,令大部分人 忘記艱辛努力,新一代更加不懂珍惜為何物....
回復昔日狀況?太天真了,痴人説夢。香港人清楚目睹共産黨張牙舞爪,兵臨深圳,香港政府喺整件事上傀儡政權本質表露無遺,完全置港人利益於不顧,全面傾向主子,縱容警暴。香港已經冇可能回到六月之前嘅香港!

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-12-16 08:54 AM 發表
【明報專訊】反修例運動至今逾半年,網民昨發起「和你Christmas Shop」活動,呼籲市民光顧各區商場「黃店」食肆,以及遊走商場,多區均有人響應。示威者昨晚於旺角聚集, 警方深夜施放多枚催淚彈驅散,彌敦道再次煙霧瀰漫。全日未見示威者汽油彈,惟沙田新城市廣場內有示威者破壞美心集團旗下食肆,罷買行動針對目標更擴展至麥當勞、莎莎、大家樂及Pacific Coffee等商舖,有人以告示牌封鎖連城廣場電 ...
暴徒真係罪大惡極!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-12-16 10:08 AM 發表

慢慢冇事?我以後都會盡量只幫襯黃色經濟圈店舖。美心,太興,麥當勞,商務書局⋯⋯, 拜拜
黃店有冇用內地食材?

引用:
原帖由 wavegom 於 2019-12-16 09:05 AM 發表
就係要幫襯,不去黃店,吹呀!
贊成👍?咁

次次呢d和你乜春活動都係比曱甴暴徒乘機搞事

希望香港警察學下伊朗軍警點樣對付暴徒。

引用:
原帖由 Domson 於 2019-12-16 09:37 AM 發表

漏咗揸啵魚蛋,小心佢去揸魚蛋咁揸爆你
佢無咁出名一時漏左佢ja~
唔好咁對我個蛋蛋la

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]