• 瀏覽: 34,338
  • 回覆: 281
  • 追帖: 2
+6
引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-12-16 08:54 AM 發表
【明報專訊】反修例運動至今逾半年,網民昨發起「和你Christmas Shop」活動,呼籲市民光顧各區商場「黃店」食肆,以及遊走商場,多區均有人響應。示威者昨晚於旺角聚集, 警方深夜施放多枚催淚彈驅散,彌敦道再次煙霧瀰漫。全日未見示威者汽油彈,惟沙田新城市廣場內有示威者破壞美心集團旗下食肆,罷買行動針對目標更擴展至麥當勞、莎莎、大家樂及Pacific Coffee等商舖,有人以告示牌封鎖連城廣場電 ...
近日,連登仔提「影顧客」,認為可影響相關店舖營業。

吹水閒聊
https://applink.discuss.com.hk/ouq4voqiu2

引用:
原帖由 epos3375 於 2019-12-16 09:10 AM 發表
難得清靜。d暴徒好似身痕又出來破壞。有種就打爛自己住的政府資助公屋或居屋。垃圾
踢暴徒出政府資助房屋啦.... 免浪費資源

引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-12-16 12:22 PM 發表

我係60後,一家三口深黃,有車有樓有租收。
公屋仔,舢板充炮艇

單純罷買一定冇問題
但佢地唔係罷買囉,係搞人地鋪頭,亂掉人地鋪頭既貨物囉
請不要用罷買二字黎掩飾暴力行為

窮曱甴過聖誕?

D黃店頂得幾耐,轉頭D人都喺去淘寶買野。

引用:
原帖由 共享陽光 於 2019-12-16 10:44 AM 發表

你去黃店幫襯,記得問下個老細有冇用內地食材呀高手,係唔係用美國米,美國雞旦,美國豉油,美國午餐肉,美國菜,美國豬肉,牛肉雞肉

...
仲有……唔好用東江水用法國礦泉水,唔好用中電用愛發電啦~

引用:
原帖由 Domson 於 2019-12-16 11:03 PM 發表

可以出一個下午茶套餐,吃完就過下手癮。揸爆要照價賠償
假波?

引用:
原帖由 wavegom 於 2019-12-16 09:05 AM 發表
就係要幫襯,不去黃店,吹呀!
agree

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2019-12-16 09:29 AM 發表
莎莎,李柱銘
唔好爆出嚟🤫佢地唔知㗎😂

引用:
原帖由 吳登 於 2019-12-16 09:42 AM 發表
食餐飯都要分黃店定藍店?咁仇視中國,夠薑既所有mide in china 既野都唔好用,所有中國進口來香港既食物都唔好食,哦,水都唔好飲,可能係東江水黎,快d睇下屋企邊樣同中國有關既物品,丟左佢!你如果可以做到咁樣,我想大部分人會服你! ...

黑社會搞事為揾食;黑曱甴搞事為阻人揾食,黑曱甴比黑社會衰得多!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]