• 瀏覽: 1,521
  • 回覆: 11
睇番目前香港局勢。。。我個鼠睇法係政府需要借助泛民既力量先有機會能夠化解當前危機。。。首先泛民既得票率已經反映出民意。。。而政府最直接既溝通方法可能就係同泛民deal。。。將重任判比佢地做。。。咁先有機會辦得到。。。而最直接既方法。。。我認為特首應該帶埋泛民眾人一齊上京開會。。。反映番當前香港所面臨既局勢。。。咁先係一個良好既管治團隊。。。以上係藍藍鼠既想法

股神
其實清算黑警就能解決問題

引用:
原帖由 vincentkung 於 2019-12-15 10:17 PM 發表
黑警係咪指知法犯法個種。。。作為一個執法者。。。因自己係執法者所以就算自己友犯法都唔會自己友拉自己友咁解??

引用:
原帖由 番鼠bb 於 2019-12-15 10:31 PM 發表

黑警係咪指知法犯法個種。。。作為一個執法者。。。因自己係執法者所以就算自己友犯法都唔會自己友拉自己友咁解??
就係呢堆所謂執法者!執法者只對外人執法,撐警就係自己人,自己人犯法就不執法。仲有一堆恃住自己有權就濫暴的黑警。清算呢班執法會或許社會有轉機

現在區選泛民大勝 以暴力小規模了 慢慢回復平靜了

引用:
原帖由 vincentkung 於 2019-12-15 11:04 PM 發表

就係呢堆所謂執法者!執法者只對外人執法,撐警就係自己人,自己人犯法就不執法。仲有一堆恃住自己有權就濫暴的黑警。清算呢班執法會或許社會有轉機 ...
你好明顯講咁立法會入邊嗰班泛民,新當選嗰班區議員啦,明明係殺人放火打砸搶燒嘅黑衣暴徒,仲死唔割蓆,包庇到底!

你唔使擔心,死,係黑衣暴徒同黑暴包庇者支持者嘅最終下場!

引用:
原帖由 vincentkung 於 2019-12-15 10:17 PM 發表
支持警察嚴正執法

條路係泛民自己揀, 差唔多十年前開始, 並唔係呢兩屆政府既事, 亦唔係政府逼佢地.

總之, 仆街唔好喊.

又係你隻老鼠

引用:
原帖由 番鼠bb 於 2019-12-15 10:15 PM 發表
睇番目前香港局勢。。。我個鼠睇法係政府需要借助泛民既力量先有機會能夠化解當前危機。。。首先泛民既得票率已經反映出民意。。。而政府最直接既溝通方法可能就係同泛民deal。。。將重任判比佢地做。。。咁先有機會辦得到。。。而最直接既方法。。。我認為特首應該帶埋泛民眾人一齊上京開會。。。反映番當前香港所面臨既局勢。。。咁先係一個良好既管治團隊。。。以上係藍藍鼠既想法 ...
藍到傻左

引用:
清算泛暴就會根冶問題

引用:
原帖由 vincentkung 於 2019-12-15 11:04 PM 發表

就係呢堆所謂執法者!執法者只對外人執法,撐警就係自己人,自己人犯法就不執法。仲有一堆恃住自己有權就濫暴的黑警。清算呢班執法會或許社會有轉機 ...
唔係呢個社會有轉機,係黑社會有轉機

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]