• 瀏覽: 36,845
  • 回覆: 8
  • 追帖: 1
+19
引用:
原帖由 Denningvicki 於 2019-12-15 05:29 PM 發表
網上有人發起在多個商場聚集,沙田新城市廣場有人破壞目標食肆。

有人說:「光復香港,時代革命。」

下午約二時,一批人在新城市廣場聚集,有人揮動旗幟。

期間有人跌倒,現場消息指她被絆倒,並報稱被人搶...

https://img.tvb.com/ti_img/inews/20191215/entries_5df5eefc335d19944bf664d0_2034047288_big ...
呢班人比CCTVB影住一路拍,但又唔去打拍攝果個人

引用:
原帖由 電梯大盡頭 於 2019-12-16 01:29 AM 發表

叫 TVB 及 港台 32
交出視頻就 OK 啦
佢哋兩大機構兜口兜面影晒班黑衣仆街啦
係喎!拍得好清楚

引用:
原帖由 johnchu777 於 2019-12-16 10:05 AM 發表
周圍破壞, 重講乜光復香港, 真係當人低能.
你唔覺得佢哋一啲都唔驚?仲要比CCTVB一路影住

大家都睇得好清楚喔,CCTVB拍得好清楚,全部都係黑衣人做架!但係啲黑衣人又咁好比佢哋拍嘅

引用:
原帖由 26432996 於 2019-12-16 02:52 PM 發表
其實D食客都唔知幾開心,又唔駛俾錢餐飯
大批警方家屬係被破壞的食店用餐,警方為左讓家屬可以唔駛埋單,於是派警員化身蒙面黑衣人破壞食店
藍絲話係黑衣人做㗎,CCTVB拍得好清楚

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2019-12-16 04:54 PM 發表

蒙晒面 你認到邊個打邊個咩?
所以政府先會要有蒙臉法, 咁你估D黑衣仲敢唔敢咁狼死?
係囉!蒙哂面所以打人都打特別落力...啲黑警

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2019-12-16 04:54 PM 發表

蒙晒面 你認到邊個打邊個咩?
所以政府先會要有蒙臉法, 咁你估D黑衣仲敢唔敢咁狼死?
你又試吓叫啲黑警唔好蒙面囉

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2019-12-17 11:47 AM 發表

咩叫黑警? 貓捉老鼠係天職, 老鼠先會話貓殘暴, 正常人係唔會同情老鼠架,
貓捉老鼠唔通一D暴力都唔用就捉到咩? 老鼠無得揀佢要做老鼠, 但人有得揀做唔做曱甴囉

而且, 網上都有見過張繼聰細佬, 鄭柏林嘅當值相, 就知佢地蒙面係為防止曱甴報仇啦,
你有無聽過有學校話要對警察D小朋友做D咩, 又有無聽過有人話對曱甴家人不利架?
人地打份工, 唔使賣仔囉 ...
Ok!蒙面都唔緊要,但係唔該佢地唔好當所有市民都係暴徒,但埋啲不知所謂行為

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2019-12-17 03:01 PM 發表

有句說話, 叫做君子不立危牆, 如果你見到當時有一班黑衣人, 你仲走埋去?
又扮市民呀? 報紙成日見到呢頭示威, 個到仲有食客食緊野或者行緊街,
大哥呀, 危險你走啦, 比少少安全意識好唔好, 就算我係幾守法嘅人, 一陣吸入催淚煙都無謂啦嘛!? ...
即係唔好出街?行得出去就預左要比差佬兇,講多2句如就要比人噴胡椒噴霧,去人多嘅地方就要食催淚彈。係咪咁?我明哂啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]