• 瀏覽: 36,863
  • 回覆: 430
  • 追帖: 1
+19
引用:
原帖由 一一一木木木 於 2019-12-15 05:52 PM 發表
咁多人都唔敢阻止班曱甴,香港人好慘
問題係好多出黎遊行的都唔夠膽叫破壞人士停

引用:
原帖由 noname_hk 於 2019-12-15 05:39 PM 發表
下次應該揾定幾枱警察扮茶客.
黑衣人一出手, 就全部即場拘捕, 除埋口罩示眾.
有番十幾個江湖大漢 入廚攞刀劈柒班冚家產 全部行家法 斬斷手腳根 黎一個斬一個 死黑衣可以一齊做廢人
打殺曱甴不能手軟

應同時走入廚房偷走或污染食材,讓食肆不能供應食物,其次破壞器材和爐具,讓食物無法加熱,還有破壞收銀機.令食肆受到經濟損失

引用:
原帖由 steven26e 於 2019-12-16 17:05 發表

你又試吓叫啲黑警唔好蒙面囉
咩叫黑警? 貓捉老鼠係天職, 老鼠先會話貓殘暴, 正常人係唔會同情老鼠架,
貓捉老鼠唔通一D暴力都唔用就捉到咩? 老鼠無得揀佢要做老鼠, 但人有得揀做唔做曱甴囉

而且, 網上都有見過張繼聰細佬, 鄭柏林嘅當值相, 就知佢地蒙面係為防止曱甴報仇啦,
你有無聽過有學校話要對警察D小朋友做D咩, 又有無聽過有人話對曱甴家人不利架?
人地打份工, 唔使賣仔囉

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2019-12-17 11:47 AM 發表

咩叫黑警? 貓捉老鼠係天職, 老鼠先會話貓殘暴, 正常人係唔會同情老鼠架,
貓捉老鼠唔通一D暴力都唔用就捉到咩? 老鼠無得揀佢要做老鼠, 但人有得揀做唔做曱甴囉

而且, 網上都有見過張繼聰細佬, 鄭柏林嘅當值相, 就知佢地蒙面係為防止曱甴報仇啦,
你有無聽過有學校話要對警察D小朋友做D咩, 又有無聽過有人話對曱甴家人不利架?
人地打份工, 唔使賣仔囉 ...
Ok!蒙面都唔緊要,但係唔該佢地唔好當所有市民都係暴徒,但埋啲不知所謂行為

引用:
原帖由 steven26e 於 2019-12-17 12:08 發表

Ok!蒙面都唔緊要,但係唔該佢地唔好當所有市民都係暴徒,但埋啲不知所謂行為
有句說話, 叫做君子不立危牆, 如果你見到當時有一班黑衣人, 你仲走埋去?
又扮市民呀? 報紙成日見到呢頭示威, 個到仲有食客食緊野或者行緊街,
大哥呀, 危險你走啦, 比少少安全意識好唔好, 就算我係幾守法嘅人, 一陣吸入催淚煙都無謂啦嘛!?

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2019-12-17 03:01 PM 發表

有句說話, 叫做君子不立危牆, 如果你見到當時有一班黑衣人, 你仲走埋去?
又扮市民呀? 報紙成日見到呢頭示威, 個到仲有食客食緊野或者行緊街,
大哥呀, 危險你走啦, 比少少安全意識好唔好, 就算我係幾守法嘅人, 一陣吸入催淚煙都無謂啦嘛!? ...
即係唔好出街?行得出去就預左要比差佬兇,講多2句如就要比人噴胡椒噴霧,去人多嘅地方就要食催淚彈。係咪咁?我明哂啦

引用:
原帖由 steven26e 於 2019-12-17 17:48 發表

即係唔好出街?行得出去就預左要比差佬兇,講多2句如就要比人噴胡椒噴霧,去人多嘅地方就要食催淚彈。係咪咁?我明哂啦
你係咪同我係唔時空架? 我地講緊香港喎,
我成日出街都未遇過比差佬兇喎,
亦都無食過胡椒噴霧, 還是你又係個D黑衣扮市民呀?

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2019-12-17 05:50 PM 發表

你係咪同我係唔時空架? 我地講緊香港喎,
我成日出街都未遇過比差佬兇喎,
亦都無食過胡椒噴霧, 還是你又係個D黑衣扮市民呀?
「黑衣人🧟」心魔很大,好像入了邪教,遇見警察丶美心丶360丶等,便立刻有破壞丶撩交打的念頭,不能用正常人心態,與之對話。

用個很簡單例子:
(1) 堵地鐵使人不能上班丶上學,在「黑衣人🧟」眼內便是  「三罷」

(2) 「黑衣人🧟」犯法時被人拍照🤳便對人用私刑,相反,「黑衣人🧟」現提出要影🤳光顧「反黑衣人」店舖的市民,以作公審。「黑衣人🧟」被人影🤳便打人,但自己就可隨便影🙏正在購物的市民。

所以,「黑衣人🧟」是存在自己想像的空間內,與社會脫節。🤭

(2) 

反修例示威者幾時到沙田水泉澳商場、顯徑商場、隆亨商場、沙角商場、新田圍商場、秦石商場、廣源商場、愉翠商場、京瑞廣場和穗禾商場搞破壞,次次都搞新城市廣場不厭嗎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]