• 瀏覽: 10,911
  • 回覆: 175
+8
23條不立
就直接人大釋法引入國安法吧

引用:
原帖由 愛吃三文魚的貓 於 2019-12-14 08:54 PM 發表
立即推23條,d中立藍絲會立即轉黃😂😂😂😂
藍就藍,黃就黃,到死都唔會變,等死啦

民情報告:小錯誤加誤判民情變大風波 香港民研:倘推23條 反修例變反北京 - 20191214 - 港聞
2.5k 57
johnlong18
樓主
johnlong18
追蹤
【明報專訊】反修例風波持續逾半年,公民實踐培育基金早前委託香港民意研究所,就修例事件撰寫宏觀的民情報告,並於昨日發表。香港民研主席鍾庭耀表示,整場運動源自政府一個「小錯誤」,政府誤解修例的象徵意義,看不到港人對「自由」這核心價值的捍衛。他憂慮若港府及中央繼續誤判民情,甚至推動《基本法》第23條立法,將令運動演變成反京、反共的運動。

港毒漢奸港英遺孤煽風點火亂港賣港操弄失實輿論炮製所謂民情報告香港民研誤導愚弄大眾,同樣行一國兩制嘅澳門,23條已立法多年,香港特區冇理由唔立法維護國家安全

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/港聞/ ... -香港民研-倘推23條-反修例變反北京

[ 本帖最後由 johnlong18 於 2019-12-14 08:03 PM 編輯 ]

附件:
被引用(7)

發短訊息 引用回覆 
收藏回覆
ichthys2
ichthys2
希望中國政府出手撥亂反正。

發短訊息 引用回覆 
收藏回覆
香港偽民為患
香港偽民為患
反北京,未嘗唔係好事,
中央亦無需同你講50年不變

發短訊息 引用回覆 
收藏回覆
judylam651
judylam651
反北京 ? 班犯民漢奸暴徒敢打上北京咩 ? 

發短訊息 引用回覆 
收藏回覆
何紅申
何紅申
垃圾

發短訊息 引用回覆 
收藏回覆
黃屍終結戶
黃屍終結戶
睇下點,最多十年。

GG
發短訊息 引用回覆 
收藏回覆
阿乜水
阿乜水
睇連登曱甴響香討講野都直頭係反北京啦, 咁班漢奸即係話推 23條根本冇問題. 

GG
發短訊息 引用回覆 
收藏回覆
csl225
csl225
中庭妖民調一向冇可信度, 乜而家唔係反中咩, 有分別咩?

發短訊息 引用回覆 
收藏回覆
cwilson1
cwilson1
反正都暴亂了半年,都唔爭在啦,上23條,長痛不如短痛

而家唔立,犯民回氣,第時立的話反得仲甘!
被引用(1)

發短訊息 引用回覆 
收藏回覆
蕃茄傻仔湯
蕃茄傻仔湯
最錯判就係估唔到傳媒教育界咁多漢奸
被引用(4)

發短訊息 引用回覆 
收藏回覆
ifung5
ifung5
大家鬥拋浪頭,大陸不如話,如立了23條,第一個就捉陳四萬開刀
被引用(2)

GG
發短訊息 引用回覆 
收藏回覆
johnlong18
樓主
johnlong18

原帖由 蕃茄傻仔湯 於 2019-12-14 07:48 PM 發表 
最錯判就係估唔到傳媒教育界咁多漢奸

班腦殘漢奸要求美國主子制裁佢哋

附件:

GG
發短訊息 引用回覆 
收藏回覆
快樂迪迪尼員工
快樂迪迪尼員工
特區跛腳鴨政府,有心冇力,個個高官都係等食糧心態,少做少錯。工作就留給下屆政府做,所以習大大的名句【為官避事平生恥】以勉勵各官員,大家看看現屆官員應有作為是否得到認同?號稱視死如歸的反對派就不要顛倒黑白,有冇勇氣和能力攻佔中南海?去罷!

原帖由 cwilson1 於 2019-12-14 07:47 PM 發表 
反正都暴亂了半年,都唔爭在啦,上23條,長痛不如短痛

而家唔立,犯民回氣,第時立的話反得仲甘!

絶對認同!!!加油!!!仲要加鹽加醋!!!作為小市民的我,經歷這半年,已視死如歸!!!長痛不如短痛!!!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-12-14 07:11 PM 發表
希望中國政府出手撥亂反正。
顏色革命其中一個目的就是引中央出手,然後港媒(西方媒體)就會不斷抹黑造謠。
美國就會引伸什麼什麼法來制裁內地絡始終美帝在全球的話事權(威脅力)是超一班的。
而且中央給與香港高度自冶。是信任和言而有信的表現

我地一定會捍衛香港核心價值,發展經濟 唔會比中國亂來干涉香港

自由永遠都係香港人核心價值

引用:
原帖由 nashwan 於 2019-12-15 08:19 AM 發表
而家邊有人信民調呢, 又唔公開問卷, 又唔公開數據
就算公開你會信嗎???有心造假人為操作已過借火

附件

71328921_127993691932353_8205925083642855424_n.jpg(103.79 KB)

引用:
原帖由 ulu888 於 2019-12-14 08:42 PM 發表

咪立囉,隨時變天
㸃變?變得拉晒班反賊打靶,變得天下太平,上面個仆街絕筆,變天好哇!

白痴, 由頭到尾都係反北京, 23條搞咁耐就應該由人大釋法, 有23條就可以將賣國賊就一個一個咁捉! 捉晒上新疆再教育
引用:
原帖由 johnlong18 於 2019-12-14 07:07 PM 發表
【明報專訊】反修例風波持續逾半年,公民實踐培育基金早前委託香港民意研究所,就修例事件撰寫宏觀的民情報告,並於昨日發表。香港民研主席鍾庭耀表示,整場運動源自政府一個「小錯誤」,政府誤解修例的象徵意義,看不到港人對「自由」這核心價值的捍衛。他憂慮若港府及中央繼續誤判民情,甚至推動《基本法》第23條立法,將令運動演變成反京、反共的運動。

https://fs.mingpao.com/pns/201 ...

小錯誤定係有大後台

引用:
原帖由 川普愛金正恩 於 2019-12-15 08:14 AM 發表

https://youtu.be/BPncl5UxghI
我識好多藍絲係文化低和大多數係老人家,容易俾紅媒騙!
咁樣
你對理大包圍時的暴徒連自理都不足有何評價呢

而家香港已經反北京,反共

引用:
原帖由 johnlong18 於 2019-12-14 07:07 PM 發表

https://fs.mingpao.com/pns/201 ...
現時開始攪23條都係一個好時機
因為香港經濟已經變差
經濟一去不復還
仲要咩野輸呢

行過羅湖橋都唔敢! 變乜柒嘢天?
引用:
原帖由 ulu888 於 2019-12-14 08:42 PM 發表

咪立囉,隨時變天

「小錯誤」可以俾黑媒漢奸妖魔化,攪到香港無晒前途。證明香港人真係豬西黎嘅。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]