• 瀏覽: 10,908
  • 回覆: 175
+8
心虛講定先,其實犯民心底非常怕23
搞唔搞23都係反北京啦

引用:
原帖由 阿乜水 於 2019-12-14 07:39 PM 發表
睇連登曱甴響香討講野都直頭係反北京啦, 咁班漢奸即係話推 23條根本冇問題.
咪囉,呢場運動除咗頭兩個月反修例,後面已經好明顯係反中國、反北京啦,即係橫掂都係反中了,咁中央仲有咩好顧慮,直頭喺全國人大立法之後加入基本法附件三就即刻生效,簡單明瞭!否則等香港自己立23條,一世都唔使指意!

重開彭楚盈案

光復香港
時代革命

引用:
原帖由 johnlong18 於 2019-12-14 07:07 PM 發表
【明報專訊】反修例風波持續逾半年,公民實踐培育基金早前委託香港民意研究所,就修例事件撰寫宏觀的民情報告,並於昨日發表。香港民研主席鍾庭耀表示,整場運動源自政府一個「小錯誤」,政府誤解修例的象徵意義,看不到港人對「自由」這核心價值的捍衛。他憂慮若港府及中央繼續誤判民情,甚至推動《基本法》第23條立法,將令運動演變成反京、反共的運動。

https://fs.mingpao.com/pns/201 ...
今天殺人犯係香港可以自由自在地行街了!犯了罪的有錢人又可係香港亂嗡一通!香港變了全世界最污穢黑暗罪犯的避難港!

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-12-14 09:28 PM 發表
變被國際社會圍剿
年年4000億買豆
每年約多付萬幾億買貨,
在人人供樓供貸的情況下難度幾高!
世界變了!現在尾巴變了中國養的農奴!!哈哈…有錢花就是大爺!

香港已經沒有利用價值,必須定立23條,香港人要死唔通唔俾人死,去到盡咪又係得160萬人反中亂港,底牌已經盡出,大陸會驚你

引用:
原帖由 ulu888 於 2019-12-14 08:42 PM 發表

咪立囉,隨時變天
乜, 唔立就唔會變天咩???

反修例是6月發生, 但黃師做咩早在兩年半前就開始更明目張膽方式洗腦學生???

在97前就開始氹董建華這水魚廢中史??要立通識, 讓帶膠獸可以寫垃圾教材洗腦學生反中???
用田25阻23條, 用一千條小朋友阻國教, 來為方便佢地洗腦小朋友作準備.
說明反派一早就圖謀不軌. 而並不是只在今年6月開始

而今次事件, 說明香港政府早有很高層自97前, 做犯民內鬼, 一隻可以透露俾犯民早在4至5個月前的決策的內鬼.............

說明中央應出手, 掃內鬼, 立23條, 改革教育

更重要是留意醫療, 勿被美國利用早滲在香港醫管局內的黑醫發動如西非般的生化戰

引用:
原帖由 johnlong18 於 2019-12-14 07:07 PM 發表
【明報專訊】反修例風波持續逾半年,公民實踐培育基金早前委託香港民意研究所,就修例事件撰寫宏觀的民情報告,並於昨日發表。香港民研主席鍾庭耀表示,整場運動源自政府一個「小錯誤」,政府誤解修例的象徵意義,看不到港人對「自由」這核心價值的捍衛。他憂慮若港府及中央繼續誤判民情,甚至推動《基本法》第23條立法,將令運動演變成反京、反共的運動。

https://fs.mingpao.com/pns/201 ...
香港宜家社會已成二分法,成立二十三條,壞也不會壞到哪裏﹗只看中央如何了。
中央治國,常聽到軟的更軟,硬的更硬,但常俾人的感覺係:口惠而實不至,令支持者心痛、心寒;令反對者睇扁、恥笑。

引用:
原帖由 ray318 於 2019-12-15 01:19 AM 發表
光復香港
時代革命
香港今日的烏煙瘴氣真需要阿爺來光復,至於時代革命,你明的,革邊個個命呢?﹗

引用:

依家已經係反政府反中共,佢盲㗎,噏乜春?

引用:
原帖由 蕃茄傻仔湯 於 2019-12-14 07:48 PM 發表
最錯判就係估唔到傳媒教育界咁多漢奸
還有宗教派,由其基督教的浸信會第一個沖出來反中國反香港。

引用:
原帖由 ulu888 於 2019-12-14 08:42 PM 發表

咪立囉,隨時變天
你想點變天啊,你咪係一隻曱甴。曱甴可以做乜嘢大事呀。曱甴專做犯法的事。傳播細菌,曱甴,當自己係人。

多九如,根本就係有心裝無心,要配合外國加呆呆嘅攻勢,就算唔係修例,都會借其他法案發難㗎啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]