• 瀏覽: 2,950
  • 回覆: 35
下一場重要文宣戰,經濟衰退,責任歸誰!!

香港一個細小的地方,經濟必然要依附一個大國,才能夠生存。
香港人根本而家冇能力賺取美金,而家又得罪咗中國,經濟必然衰退。

反對派的一貫作風,用佢哋自己嘅群眾力量,將所有責任,推俾政府,同埋中國。所以建制派,必須做好準備,在下一場文宣中爭取勝利!!

識時務者為俊傑,“當事實改變之後,我的想法隨之改變,您呢?”
政府同建制嘅文宣完全失敗,依然用啲舊式嘅文宣。

建制同政府應該花更多人力同資源係文宣戰上, 尤其文宣方式/內容, 回應速度, 同發放渠道同受眾各方面。

黃絲文宣本質就係鳩up.
散播謠言遠比傳遞真相容易. 唔好講傳遞, 發現真相已經夠難.
登登玩文宣, 你見佢地有顧過真相係點咩, 佢地只係諗效果好唔好
點解暴徒最鐘意搞cam? 最怕人地拍佢地片? 就係要阻住其他人發現真相, 方便佢地傳播謠言
佢地已經精通點樣鳩up, 點樣老作新聞, 唔通藍絲去同佢地鬥老作咩?
咁係唔可行
首先, 黃絲老作能力咁強, 自然有能力篤穿人地老作, 反咬一口, 到時水洗都唔清.
第二, 就當藍絲文宣老作到勁過黃絲, 咁真係符合香港同藍人既長遠利益?

宜家只能被動捱打. 但千萬唔好學佢地. 點都要緊持真相, 有碗話碗, 有碟話碟, 唔查清楚唔講得出黎.
謠言總會有一日揭穿. 佢地作十個謠言, 穿左兩三個, 其他七八個就會少好多人信. 今日老作得越勁, 他日越變過街老鼠
大部份人係一件事上只會戇鳩一時, 唔會戇鳩一世
時間只係企係真相果邊.
黎明前總係最黑暗既
班暴徒十一月頭塞住吐公周圍大搞破壞時, 你會諗到佢地會係理大咁樣送頭法?

減少用官媒、簡體字做圖做片。用繁體字香港人才會願意接收。有時候有些圖做得不錯,但有簡體字會大打折扣。
官媒連內地90、00後都唔會睇。

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-12-14 02:27 PM 發表
下一場重要文宣戰,經濟衰退,責任歸誰!!

香港一個細小的地方,經濟必然要依附一個大國,才能夠生存。
香港人根本而家冇能力賺取美金,而家又得罪咗中國,經濟必然衰退。

反對派的一貫作風,用佢哋自己嘅群眾力量,將所有責任,推俾政府,同埋中國。所以建制派,必須做好準備,在下一場文宣中爭取勝利!! ...
早準備都無用,無才能,無文宣細胞。

如果玩暗黑兵法的話.
其實係應該匿名大量創作表面上對黃絲有利既謠言. 作大D. 不過要留後門, 即係俗稱既釣魚

登登仔有咁多豬隊友, 佢地唔會醒覺佢地老作既謠言都有多幾個豬隊友會有乜後果
所有對藍營有利既消息, 一定要fact check 再 fact check, 不可信既一定要打壓不可手軟.
另一方面不斷老作黃營有利既謠言.
黃營咁鐘意流料, 送多D 比佢地打飛機.
係香港搞一場大規模既智力測試, 黃營入面就會劣幣驅逐良幣, 咁先係一鋪清袋.

唔使老作
黃色曱甴真實嘅已經夠令人反感

成個暴動過程
我未見過有建制組織去英美法德俄澳日去報導香港曱甴嘅暴行
對比李光耀喺人地地頭嘅報紙頭版賣全版廣告
真係差得遠

曱甴不停虛構警察殺人
但係建制竟然唔用曱甴殺人去宣傳
剩係喺區選票站門口
開個大屏幕
不停重播燒人同飛磚
個區選肯定唔會死得咁慘

共產黨已經係原罪
由呢個黨講的任何信息都係幫倒忙

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-12-14 04:57 PM 發表

錯了,要強調他們已經成為了炮灰。condom,被人利用。也要讓他們知道香港的崛起不是民主而是港英的絕對權威和碰到大陸的改革開放。
這些都是氣話,對改變形勢毫無幫助。

引用:
原帖由 dfmtf 於 2019-12-14 05:29 PM 發表
唔使老作
黃色曱甴真實嘅已經夠令人反感

成個暴動過程
我未見過有建制組織去英美法德俄澳日去報導香港曱甴嘅暴行
對比李光耀喺人地地頭嘅報紙頭版賣全版廣告
真係差得遠

曱甴不停虛構警察殺人
但係建制竟然唔用曱甴殺人去宣傳
剩係喺區選票站門口
開個大屏幕
不停重播燒人同飛磚
個區選肯定唔會死得咁慘 ...
建制咁多人,無人去英美報章投搞。
更唔好講上電視。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]