• 瀏覽: 12,824
  • 回覆: 238
+7
中國又話一帶一路好勁,支援沿途多個國家。
依家唔敢再提,死晒!

引用:
原帖由 lampho 於 2019-12-12 07:55 PM 發表
依家唔敢再提,死晒!
好似準備推出一宇一宙超級計劃。

引用:
原帖由 lampho 於 2019-12-12 19:55 發表
依家唔敢再提,死晒!
一帶一路唔係要嚟講嘅!

响個井低望上去就梗係見吾到聽吾到啦,仲睇吾到添呀。

引用:
原帖由 lampho 於 2019-12-12 07:55 PM 發表
依家唔敢再提,死晒!
你睇下央視新聞先講啦!
要評論中國,首先就係要了解中國,深入神州。

引用:
依家唔敢再提,死晒!
因為香港傳媒偏頗
內地嘅新聞報導
大把一帶一路嘅新聞 
香港傳媒選擇性唔報導 

如果你有睇梁振英嘅facebook 
(我都明白你肯定唔會)
佢卸任特首之後一直做緊一帶一路嘅聯繫工作
行程都十分忙碌緊湊

引用:
依家唔敢再提,死晒!
一個活係井底既人,上空只有井口既一片天
當有野係井口飛過,才會認為果樣野係真實存在
但係唔會明,井口有幾細

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2019-12-12 09:52 PM 發表
曱甴做野以為要日日叫,好似曱甴革命,光復屎勿咁😎
根據樓主理論,黃人唔日日提日日叫係會俾人以為死晒架😁

引用:
原帖由 whc4106 於 2019-12-13 10:25 AM 發表

根據樓主理論,黃人唔日日提日日叫係會俾人以為死晒架😁
呢D野咪就係中國造成囉,前幾年XX大會時一定高調講一帶一路,
689又高聲和唱,俾人的印象係日日叫一帶一路。
依家唔使你日日叫,開大會之後提吓新發展都要啦,唔敢出聲,
原來無新發展!哈哈......

你知唔知前日12月10號到12號經濟會議先講緊一帶一路部署?

11. 海南自貿區劃重點

繼去年“缺席”之後,自貿區的工作再次在今年工作會議中提及。會議提到,發揮好自貿試驗區改革開放試驗田作用,推動建設海南自由貿易港,健全“一帶一路”投資政策和服務體系。要主動參與全球經濟治理變革,積極參與世貿組織改革,加快多雙邊自貿協議談判。

唔提代表冇? 果然係自以為是的井底之蛙

引用:
原帖由 武若依 於 2019-12-13 10:50 AM 發表
唔提代表冇? 果然係自以為是的井底之蛙
係經濟會議上經常提,只係佢地唔睇中國新聞,但又以為自己好了解中國。

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2019-12-13 10:51 AM 發表

係經濟會議上經常提,只係佢地唔睇中國新聞,但又以為自己好了解中國。
有時睇到仍地咁井蛙
都唔知可悲定可笑

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-12-12 08:25 PM 發表

一帶一路唔係要嚟講嘅!

攞D中古世紀的圖出嚟,好心你啦。哈哈......
歐盟過咗<人權法>抵制中國嘞,
刪去鹿特丹、威尼斯、雅典、....
仲有吉隆坡都反面啦,....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]