• 瀏覽: 38,434
  • 回覆: 216
+2
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-12-12 05:30 PM 發表

主力轉晒同巴西買啦
同美國佬係咁E買d...……方便談判姐, 每年又賺美國咁多
幾能多豆農破產
巴西咪又向美帝農民買高價賣返俾你奴主,巴西咪又係美國人做老細,簽完約你奴主又要大買美豆,人地咪又開返囉,有本事自己種啦

邦吉,由其創始人 Johann Peter Gottlieb Bunge,在1818年荷蘭的阿姆斯特丹創立,1859年由其孫子將總部遷至比利時。公司初期主要從事海外殖民地香料與橡膠生意。1876年,公司遷至阿根廷,開始其在美洲的發展。在猶太糧食交易商赫斯(Alfred Hirsch)加盟后,生意開始擴及其他的農作物,包括各樣糧食與油籽。1935年,邦吉進入北美地區。之后,公司在南北美地區迅速發展。1999年,其將總部正式遷至美國紐約。2000年邦吉正式進入中國。基于全球均衡發展的思想,2004年邦吉又加大了在東歐地區的投資。時值至今,邦吉在全球32個國家擁有450多個工廠,已發展成為世界第四大糧食出口公司,據公開報道稱,邦吉目前是巴西最大的穀物出口商,美國第二大大豆產品出口商、第三大穀物出口商、第三大大豆加工商,全球第四大穀物出口商、最大油料作物加工商。除了糧食加工與出口,邦吉還將營業範圍擴展到了紡織、化肥、油漆以及銀行等行業,工廠和業務遍及巴西、美國。

不幸,西巴最大出口商來自美帝

引用:
原帖由 ulu888 於 2019-12-13 03:20 PM 發表

巴西咪又向美帝農民買高價賣返俾你奴主,巴西咪又係美國人做老細,簽完約你奴主又要大買美豆,人地咪又開返囉,有本事自己種啦

邦吉,由其創始人 Johann Peter Gottlieb Bunge,在1818年荷蘭的阿姆斯特丹創立,1859年由其孫子將總部遷至比利時。公司初期主要從事海外殖民地香料與橡膠生意。1876年,公司遷至阿根廷,開始其在美洲的發展。在猶太糧食交易商赫斯(Alfred H ...
成年前已經咁吹啦.........柒到爆重提都 on 9
咁美國豆農點能解重會破產

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-12-12 10:34 AM 發表

咁係慢慢由美國退單, 係其他地方買填補lor
e.g 大豆巴西買多d...…..天然氣同俄羅斯入........肉就澳洲加拿大

美國開工廠成本又貴
車已經死能晒

美國得3億人市場....... ...
今日中國簽咗要同美國買500億大豆芽 你冇睇新聞咩 唔好再有幻想幻覺啦

引用:
原帖由 今天真空的救星 於 2019-12-13 05:14 PM 發表

今日中國簽咗要同美國買500億大豆芽 你冇睇新聞咩 唔好再有幻想幻覺啦
簽左??
咁中國派邊個代表去簽先???

咁大單野傻侵唔show張野比黑記影黎威威??

引用:
原帖由 橫行蟹 於 2019-12-11 02:29 PM 發表
中國好驚驚囉 
美國大佬中國第二大經濟體,打贏打輸都係大佬細佬,要扶值第三個大佬要幾十年仲要唔反你枱,美國都唔係傻

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]