• 瀏覽: 49,718
  • 回覆: 300
+14
間野本來好多自由行買,而家無晒遊客唔扮黃點生存落去

五毛男屍快D抹黑佢啦!

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-12-10 08:28 AM 發表

賣化學護膚品,例如一支沐浴露,OEM返嚟每支兩三蚊,佢入幾千支,每千賣幾十蚊既劣質產品。
好多年前有週刊訪問過呢間野個老細, 佢話自己最初根本對洗頭水沐浴露係零知識, 只係自己買d料返來溝下溝下就拎出去賣, 然後就愈做愈大, 我睇完篇野之後真係試都唔敢試佢d野, 不過真係好R頭點解佢會咁坦白

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2019-12-10 07:50 AM 發表
彩豐行賣乜野架?
之前買俾工人姐姐用,依家cheap嘢都慳返

彩豐產品來自內地,多謝曱甴一路支持股麗,殺人放火,缺一不可

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2019-12-10 07:50 AM 發表
彩豐行賣乜野架?
唔知,未聽過,不過呢次就比佢賣咗免費廣告

好耐無買呢間野D product,因為發覺佢D野太多化學成份,長期用驚有損健康

引用:
原帖由 Gisselle 於 2019-12-10 10:04 AM 發表

好多年前有週刊訪問過呢間野個老細, 佢話自己最初根本對洗頭水沐浴露係零知識, 只係自己買d料返來溝下溝下就拎出去賣, 然後就愈做愈大, 我睇完篇野之後真係試都唔敢試佢d野, 不過真係好R頭點解佢會咁坦白 ...
大陸OEM大把,我前公司响歐洲入口一大桶原材靚料運去大陸加工,再運返香港賣,但個量要好大,成本低到你吾相信,以毫子為單位。

我朋友深圳廠家,專做韓國水,系韓國廠直接問佢攞貨,運去韓國包裝加工。料系靚,但真系冇邊隻面膜品牌系响韓國本地做。而香港及國內代購,偏偏就要賣埋一大堆扮韓國生產既中國貨。

至於彩××既沐浴露,我屋企人買返嚟,我用過。我自己系買手,覺得佢既自己制真系衰過我前公司既OEM,話晒前公司真系用歐洲原材靚料,我親自飛機返貨。彩乜行?香港製?一用就知佢既成本落晒响地租多過產品身上啦!CHEAP就系CHEAP,冇得比,一比就知有幾CHEAP。

不過人哋有好姻緣雖然恭喜佢,但吾欣賞,間公司遲早執笠!

引用:
原帖由 ussob 於 2019-12-10 10:04 AM 發表

之前買俾工人姐姐用,依家cheap嘢都慳返
好僱主,工人姐姐都有護膚品用

香港人唔用架。

引用:
原帖由 j.o.lai 於 2019-12-10 08:08 AM 發表

妖,枉我支持佢d沐浴露咁多年
佢d沐浴露好好用?

原來佢都係曱甴OK!

反中狗與公廁雞

D賣妝品嘅舖頭
十間有九間黃

黃瓜屈人寺
上水藥房(已被燒)
獮猴生活百貨
莎莎

呢間野邊有人幫襯架

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]