• 瀏覽: 51,856
  • 回覆: 491
+16
引用:
原帖由 highbury64 於 2019-12-9 03:41 PM 發表
休班警上周六在港鐵銅鑼灣站內懷疑有人跳閘,遂與一名男途人企圖阻止懷疑跳閘的人離開,其間有美籍銀行家與另一名外籍人士參與調停,並質疑休班警員身份。銀行家被指向男途人箍頸,並因制止休班警使用伸縮棍而與之糾纏,結果被控普通襲擊及襲警罪。案件今提堂,裁判官林子勤批准辯方申請押後答辯,惟調侃被告提出一千元保釋...,辯方隨即將金額加至一萬元。
35歲美籍被告Bickett Samuel Phillip,家住 ...
疑似CIA扮美銀工作?

35歲美籍被告Bickett Samuel Phillip,家住半山區,今被「押解」往東區裁判法院應訊

三個字,抵 L 死

引用:
原帖由 highbury64 於 2019-12-9 03:46 PM 發表

誹謗??
見FB的人傳得好勁,堅定流?

美籍指揮不幸被捕,港島遊行大致安寧

支持警察嚴正執法,真香港人自己香港自己救

住半山(租架la I guess) 銀行家1萬就叫多????

揾白粉友+南亞搞掂佢

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2019-12-9 04:16 PM 發表

人地只係見義勇為
香港警察慣性拒絶出示委任證
冇人知佢係邊個
見到有人持棍追打制服佢係好自然嘅事
所以唔存在阻差或襲警
尤其是而家矛盾唔太平
梗係先制止暴力啦
應該同太公報黑記深水埗襲警事件一樣
純屬誤會 ...
幫個跳閘逃票既人走叫見義勇為???
疑似跳閘個隻又冇x留底做證,
呢條白痴 banker 咪叫on x 79 lor

不過d曱冇能2氣走先, 賴9低d白痴, 都唔係第一鑊

引用:
原帖由 人之初大大 於 2019-12-9 03:44 PM 發表

疑似CIA扮美銀工作?
連登講法應該係:「黑金轉移司」

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2019-12-9 04:16 PM 發表

人地只係見義勇為
香港警察慣性拒絶出示委任證
冇人知佢係邊個
見到有人持棍追打制服佢係好自然嘅事
所以唔存在阻差或襲警
尤其是而家矛盾唔太平
梗係先制止暴力啦
應該同太公報黑記深水埗襲警事件一樣
純屬誤會 ...
你用吓個腦先回啦,對唔住,原來你係無腦

鍵盤翻頁
左右