• 瀏覽: 2,935
  • 回覆: 29
XXX成個方向錯哂XXX

是否暴徒暴力破壞後有對經濟有利就支持?

何況想搞垮經濟本來就係黃民的目的

不停loop對經濟影響有乜用?

應該集中打擊對方的暴力行為,暴力破壞。

P.S. 出面個市根本旺到不得了,而家下午三點,食肆間間還排到顛。

盲目吹衰經濟只會令政府公信力更差

設計第一,品牌第二,內涵第三

反同性戀,反福利主義
搞垮經濟就係黃民的目的

經濟指標有領先經濟指標,滯後經濟指標,你講呢啲嘢,係滯後嘅,你睇吓啲領先經濟指標。

你先知未來香港咩環境!

大部份嘅香港平民,喺香港太平左咁多年,冇咩危機意識,所以佢哋都未知驚!

香港政府係呢場運動中最失敗,最主要係文宣做得唔好。曱甴暴力集團,無論點樣做,佢內部基本上仲係團結嘅,文宣不停美化暴力,但係建制派,或者政府,不停想推卸責任。

例如何君堯勇敢企出嚟,建制派,宣傳工作,全部冇支持!

不用說什麼滯後了,大部份人都係睇眼前

外面明明旺到不得了,只係一些根本不應存在的商戶有影響。

最重要是,而家唔係無牌可打,暴徒暴力無日無之,應該集中力度反暴

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-12-8 03:29 PM 發表
大部份嘅香港平民,喺香港太平左咁多年,冇咩危機意識,所以佢哋都未知驚!

香港政府係呢場運動中最失敗,最主要係文宣做得唔好。曱甴暴力集團,無論點樣做,佢內部基本上仲係團結嘅,文宣不停美化暴力,但係建制派,或者政府,不停想推卸責任。

例如何君堯勇敢企出嚟,建制派,宣傳工作,全部冇支持! ...
有咩辦法,政府連廣告都唔肯去賣下,食環署班人又唔肯清班暴徒啲宣傳單張,令佢地可以日日免費宣傳,咁搞法想唔輸都幾難。

樓主唔好誤會,我絕對冇針對你!

認同你應該先打擊曱甴暴力集團,但係香港警察使用武力嘅時候,因為宣傳輸咗,變得出師無名,處處受到制肘,所以而家最重要嘅,就係加大文宣,攞回社會嘅道德高地。

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-12-8 15:41 發表
你唔好誤會,我絕對冇針對你!

認同你應該先打擊曱甴暴力集團,但係香港警察使用武力嘅時候,因為宣傳輸咗,變得出師無名,處處受到制肘,所以而家最重要嘅,就係加大文宣,攞回社會嘅道德高地。 ...
無覺得有針對,同路人一起討論是好事

比起黃絲活在同溫層,不容許有其他聲音強得多

引用:
原帖由 Perfect 於 2019-12-8 03:35 PM 發表
不用說什麼滯後了,大部份人都係睇眼前

外面明明旺到不得了,只係一些根本不應存在的商戶有影響。

最重要是,而家唔係無牌可打,暴徒暴力無日無之,應該集中力度反暴 ...
反暴力一定要行先,政府擺到明想拖落去,不過繼續咁搞,香港經濟遲早玩完一定係事實,你係出面見到既旺巿只係眼前,事實係好多食店商舖,已經因為長久暴亂而失去了晚間的賺錢黃金時段,一些旺區更加連週末日都做不到生意,想不倒閉才怪。

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-12-8 03:41 PM 發表
樓主唔好誤會,我絕對冇針對你!

認同你應該先打擊曱甴暴力集團,但係香港警察使用武力嘅時候,因為宣傳輸咗,變得出師無名,處處受到制肘,所以而家最重要嘅,就係加大文宣,攞回社會嘅道德高地。 ...
啱 ! 政府或警察應該同樣做一啲文宣,例如叫反暴力反堵路反破壞 !  沒有暴徒才有出路 !  甚至在電視上和電台不停播呢啲口號 !  現時個個周末都有暴亂堵路破壞,時間長了市民見怪不怪就會潛意識認同 !  多人聽呢啲反抗口號就自然將正向潛意識喚醒 !  其實香港咁多愚民都好受曱甴文宣影響 !

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-12-8 04:00 PM 發表

黑衣畜又倒轉來講,黑衣畜唔L堵路,放火,私了。甘就天下太平。主動權系黑衣畜手中
比如今日8點和平散去,警察叔叔就無借口加班。又妒忌人地有10萬,但是又要搞暴亂。 ...
所以而家班暴徒咪用催淚彈有毒黎混淆視聽,明明冇佢地掟汽油彈就唔會有催淚彈,佢地就講到有警察先會有暴動。

引用:
原帖由 Perfect 於 2019-12-8 03:43 PM 發表

無覺得有針對,同路人一起討論是好事

比起黃絲活在同溫層,不容許有其他聲音強得多

講經濟,班官可自欺欺人,以為當做左野嘛⋯⋯尖銳既問題就迴避,全部留俾警察
執行

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]