• 瀏覽: 8,453
  • 回覆: 78
  • 追帖: 1
+7
臨記係咁上下啦

引用:
原帖由 pepe36 於 2019-12-7 07:36 PM 發表
臨記係咁上下啦
臨到呢

黨報記者一律唔放過  

引用:
原帖由 愛吃三文魚的貓 於 2019-12-7 05:55 PM 發表
警察最怕記者
次次都用盾牌阻擋鏡頭,又起封鎖線趕記者走
如果警察無做錯怕咩比人影😂😂😂😂
原因係黑記成日搶犯

https://youtu.be/_yCLQVi9uyc

引用:
原帖由 邦之星 於 2019-12-7 05:54 PM 發表

好似話有五十萬人參加
曱甴喺遮打花園集會都可以有三十幾萬人,嗰度大約遮打花園一半, 應該有十幾萬

引用:
原帖由 愛吃三文魚的貓 於 2019-12-7 05:55 PM 發表
警察最怕記者
次次都用盾牌阻擋鏡頭,又起封鎖線趕記者走
如果警察無做錯怕咩比人影😂😂😂😂
恐怖分子打人用遮遮住咪無錯?

都話左tvb係黃架啦
淨係訪問黃c勁偏頗

無計。。。乞景家屬畢竟唔係專業五毛嚟

所以佢地連“自己友”藍屍黑記都鬧埋

報導稱,亂港分子的文宣海報甚為簡潔,黃紙黑字,上面清清楚楚地列著向台當局提出的三大要求:1.給予台灣居民身份;2.安排工作機會;3.安排地方 暫住,同時還劃定“死線”,限台當局於12月9日12點前作出回應。 海報上還點出了“台北經濟文化辦事處-力寶中心”字樣,據了解,該辦事處正位於香港金鐘道89號力寶中心內部。

引用:
原帖由 邦之星 於 2019-12-7 05:50 PM 發表
有部分市民、建制派人士、警員、警員家屬不時稱呼記者為「黑記」,有建制團體今午在灣仔舉辦「愛國護...

https://cdn.thestandnews.com/media/photos/cache/tvb-05_qsVD7_1200x630cropcenter.png

連自己友都攪,佢地識唔識嫁,唔係以為全部蘋果記者牙

新聞 ...
追究黑衣暴徒示威者暴行

1. 毆打過百異見市民
2. 謀殺異見市民
3. 殺人放火
4. 恐嚇異見市民
5. 用汽油彈襲撃清理路障的市民
6. 刑事毀壞及縱火商店及恐嚇其員工
7. 武力襲擊香港警察
8.刑事毀壞及縱火交通工具,包括港鐵,巴士,小巴,私家車及電單車
9. 刑事毀壞及縱火多個商場及大學,包括又一城,新城市廣場,理工大學,中文大學,香港大學,城市大學,科技大學。
10. 做假新聞
11. 做假見證
12. 煸動種族仇恨
13.侵害人權

以上暴行鐵證如山。還有很多暴行⋯⋯

對付妓者(不論立場),用無差別方式招待是對的。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]