• 瀏覽: 804
  • 回覆: 9
你哋為這個自己居住既地方可曾做過些甚麼,貢獻過幾多,甚麼都未做過就要求多多,以為用暴力攪破壞就可以達到目的,太天真了吧,就算人肯俾肯滿足你哋,但個天一定咁唔會咁成全你哋,你哋現在所做既一切,只係將自己推上絕路,自毀前途,你哋唔好以為可以令其他人痛苦,其實最痛苦既係你哋既父母,你哋父母既父母,佢哋一定會後悔點解會對你哋疏於管教,導致今天既家門不幸,甚至係整個社會既不幸,回頭是岸,人生不該是這樣的,想要甚麼,都應該是靠自己努力賺回來的。

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-12-7 07:12 AM 發表
粉嶺曱甴貼標語跌落馬路!
俾天收咪係呢啲囉,果個三樓跌落二樓既都係啦,陸續有嚟呀。

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-12-7 07:12 發表
粉嶺曱甴貼標語跌落馬路!
咁都車隻曱甴唔死, 天冇眼.

引用:
原帖由 banjo. 於 2019-12-7 08:34 AM 發表

死亡係一種解脫,半生不死,活得更悲哀活得更痛苦,你睇清楚呢班乞衣,人唔似人鬼唔似鬼,以前有父母長輩愛錫,家陣?見到佢哋仲驚過見鬼,為乜呢?

引用:
原帖由 banjo. 於 2019-12-7 08:34 發表

下次無咁好彩!

引用:
原帖由 東涌水友 於 2019-12-7 06:50 AM 發表
你哋為這個自己居住既地方可曾做過些甚麼,貢獻過幾多,甚麼都未做過就要求多多,以為用暴力攪破壞就可以達到目的,太天真了吧,就算人肯俾肯滿足你哋,但個天一定咁唔會咁成全你哋,你哋現在所做既一切,只係將自己推上絕路,自毀前途,你哋唔好以為可以令其他人痛苦,其實最痛苦既係你哋既父母,你哋父母既父母,佢哋一定會後悔點解會對你哋疏於管教,導致今天既家門不幸,甚至係整個社會既不幸,回頭是岸,人生不該是這樣的,想 ...
共狗蠶食社會你唔講。😪

引用:
原帖由 殘廁花花手袋 於 2019-12-7 01:06 PM 發表

共狗蠶食社會你唔講。😪
連登仔有一句我係最buy最樂意借用既,就係呢一句,i don't fxxking care,你明唔明架?

引用:
原帖由 東涌水友 於 2019-12-7 06:50 AM 發表
你哋為這個自己居住既地方可曾做過些甚麼,貢獻過幾多,甚麼都未做過就要求多多,以為用暴力攪破壞就可以達到目的,太天真了吧,就算人肯俾肯滿足你哋,但個天一定咁唔會咁成全你哋,你哋現在所做既一切,只係將自己推上絕路,自毀前途,你哋唔好以為可以令其他人痛苦,其實最痛苦既係你哋既父母,你哋父母既父母,佢哋一定會後悔點解會對你哋疏於管教,導致今天既家門不幸,甚至係整個社會既不幸,回頭是岸,人生不該是這樣的,想 ...
大學畢業生平均月入一萬四千,宜家租樓最平都萬五啦,點樣努力?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]