• 瀏覽: 65,331
  • 回覆: 780
  • 追帖: 2
+21
引用:
原帖由 cwbguy 於 2019-12-7 06:40 AM 發表

定罪就冇左良民證
抵步時唔辦移民,揾律師申辦難民,可以做嘢又可以讀書,扣減律師費平過申請移民,除笨有精

攪亂香港自己拍拍蘿柚走左去,卜街既典範

加拿大都吾會要、 charge緊暴動罪
呢次髮官英明

加拿大收暴徒移民

好矛盾,好想佢受法律制裁,又好想佢走左唔好返嚟害香港

引用:
原帖由 mawongching 於 2019-12-7 03:04 AM 發表
走咗冇可能番嚟,移民加國5年內要住滿3年,否則再入境時會問話可能取消身份。 判刑超過3年有可能冇咗移民身份
住滿兩年就可以續 PR status

引用:
原帖由 cwbguy 於 2019-12-7 06:40 AM 發表

定罪就冇左良民證
人地去 land,一早就完成所有程序啦。

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-12-7 07:35 AM 發表

冇事。
正常嚟講,有案底及被通緝人士係攞唔到移民資格。
除非佢今次去申請做難民。
批左 landing paper 之後就唔會再睇 criminal record。況且而家只係保釋候審,要有 indictment 起碼 3 年後嘅事。

英美加澳台係收留極兇殘罪犯好地方、

引用:
原帖由 股水西流 於 2019-12-7 08:10 AM 發表
加拿大人食屎啦
@帝吧利刄 請發表意見。

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-12-7 09:33 AM 發表
都移民啦!仲要搞亂香港,正仆街……

依家你參與暴動仲點移民,加拿大都咁收係你啦!
點解唔收?手續完成去 land,已經唔使再睇 criminal record.

初時睇到都好嬲,但諗深一層如果垃圾唔返嚟受審,佢以後都唔駛返嚟!好事

引用:
原帖由 chichunlo 於 2019-12-7 10:59 AM 發表
英美加澳台係收留極兇殘罪犯好地方、
仲有漢奸。

@帝吧利刄

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]