• 瀏覽: 21,242
  • 回覆: 231
+7
引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-12-6 10:23 AM 發表

DoctorX是古巴大學畢業,即係土共,即使醫術高明,仍經常被本地名校醫生睇唔起佢出身。
本地醫生埋堆擦鞋爭上位就叻,醫術就次次都要土共醫生執手尾,但又唔可以畀人知土共醫生勁,次次都要畀掩口費 ...
醫生最基本是醫人,根本無必要和政治拉上關係。

引用:
原帖由 gakoduck 於 2019-12-6 09:37 AM 發表
之前班醫護咁得閒去集會,暴動現場又咁多義務急救,印象中仲有兩名醫生參與暴動同非法集結被人拉左添,無理由唔夠人手
理工大學都有醫護參與暴動被拘捕

引用:
原帖由 鄉貢仁 於 2019-12-6 10:40 AM 發表

醫生最基本是醫人,根本無必要和政治拉上關係。
偏僻很多香港醫生不務正業摻和政治 積極支持暴徒 甲甴

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-12-6 08:52 AM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20191206/photo/1206-00176-008b1.jpg

【本報訊】反修例風波持續多月,醫管局屢被捲入政治風波中,剛於本月一日上任的醫院管理局新任主席范鴻齡昨日透露,今年該局已提出聘請的海外醫生中,有三十六人未投入職位,當中有十七人可能因香港近期的社會情況,拒絕醫管局的聘用邀請,餘下十九人的聘任程序仍在處理中 ...
梗係唔黎啦, 醫生邊識醫曱甴....

引用:
原帖由 walkera2006 於 2019-12-6 08:55 AM 發表
林鄭呢條八婆搞到香港一團糟,佢唔死都無用
毛婆係你既咩婆?

引用:
原帖由 香港神仙 於 2019-12-6 10:36 AM 發表

行開D。
香港醫生是用英文。
內地是普通話和減筆字,文化差異。
到時,你俾大陸醫生,醫死咗是沒仇報。
被香港醫生因為醫療事故而死亡的病人有仇報嗎?

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-12-6 08:52 AM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20191206/photo/1206-00176-008b1.jpg

【本報訊】反修例風波持續多月,醫管局屢被捲入政治風波中,剛於本月一日上任的醫院管理局新任主席范鴻齡昨日透露,今年該局已提出聘請的海外醫生中,有三十六人未投入職位,當中有十七人可能因香港近期的社會情況,拒絕醫管局的聘用邀請,餘下十九人的聘任程序仍在處理中 ...
醫管局中立個鬼,醫院可以容許罷工示威,流膿牆周位貼滿,於病人健康醫療狀況不顧,醫管局有否發聲或禁示醫院范圍內不準許

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2019-12-6 10:41 AM 發表

理工大學都有醫護參與暴動被拘捕
幫你改隻字.佢地九成九九無合規格既醫護,救傷證
.

引用:
原帖由 hanamuko 於 2019-12-6 09:15 AM 發表
共狗同黑警點醫得落手!
咁咪唔好做囉 唔好做政府醫生 喺門口寫住 開間診所 講明唔到警察 只做支持暴徒嘅生意

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-12-6 08:52 發表

我剩係見好多黑醫護成日好L得閒咁成班成班坐在醫院大堂唔使做, 係外國醫生見到都唔來這地方工作啦.

緊係啦~ 你估人地傻架咩~ 一陣醫生都比人私了~ 

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2019-12-6 10:46 AM 發表

被香港醫生因為醫療事故而死亡的病人有仇報嗎?
香港醫生是和世界國際接通的。
但內地呢?和咩地方接通。
只有中國,和貪的文化。
到時,醫你唔死,傷你一世,仲X街過以前。
錢都俾內地醫生貪哂,你係咪想瞓街。

引用:
原帖由 Freemantho 於 2019-12-6 10:55 AM 發表

我剩係見好多黑醫護成日好L得閒咁成班成班坐在醫院大堂唔使做, 係外國醫生見到都唔來這地方工作啦.
HA的醫院還被佈置了不知所謂的連儂牆 見到都噁心

引用:
原帖由 香港神仙 於 2019-12-6 11:02 AM 發表

只有中國,和貪的文化。
...
我所知道的是香港醫醫相衛 醫死人不需負責 病人的命不值錢

引用:
原帖由 香港神仙 於 2019-12-6 11:02 AM 發表

只有中國,和貪的文化。
...
你講緊中國台灣省呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]