• 瀏覽: 3,097
  • 回覆: 19
希望bno人攞到居英權好快啲番去佢哋祖國,最緊要取消埋香港身分證同中國籍

過去睇英超唔洗錢呀!
係或者會諗下

英國佬尼招高。無話唔俾你,不過無後生嘅份。

做曱甴,就算高級曱甴,咪一樣係曱甴

引用:
原帖由 正恩fans 於 2019-12-6 02:44 PM 發表
佢哋都驚美麗風景線喺英國出現

有幾高...講嚟聽下....

引用:
原帖由 正恩fans 於 2019-12-6 02:44 PM 發表
黑暴絕大部分都係九十後,咁即係點呀?

1982年出生都成四張野,工作生活大致安定,要移民早就計劃好
呢個年齡族群無需貪英國佬恩賜

最需要個班曱甴完全冇份
英國佬分明係度玩野

引用:
原帖由 sclee1209 於 2019-12-6 03:03 PM 發表

黑暴絕大部分都係九十後,咁即係點呀?

1982年出生都成四張野,工作生活大致安定,要移民早就計劃好
呢個年齡族群無需貪英國佬恩賜

最需要個班曱甴完全冇份
英國佬分明係度玩野 ...
擺明話俾班後生曱甴知, 你哋唔使旨意嚟英國, 英國主動唔要後生曱甴。

住英國,想一年去幾次日韓玩,每星期去深圳玩都幾難,人生仲有咩樂趣。

咁大鑊.

真係要考慮燒左本野佢廢事比人偷.

啲曱甴係唔係好L葡萄呀?

法令將英國及殖民地公民(Citizen of the United Kingdom and Colonies,簡稱CUKC)重新分成三大類:

英國公民
英國屬土公民
英國海外公民

自1962年的《1962年英聯邦移民法令》通過以後,並非所有英國及殖民地公民都有英國的居英權。法令規定和英國、萌島和海峽群島有密切連繫的人都會自動擁有英國的居留權,恢復了公民資格和居留權之間的連繫。其他類型的國籍不會擁有這種地位,除非由入境法律特別賦予。

批評者指責法令背後的政治動機是為了在1984年簽訂中英聯合聲明和1997年移交當時英國最大的殖民地香港的主權予中國前,剝奪在香港出生的香港人在英國的居留資格。香港立法局會議在該安排出台後多次就此進行討論並譴責該法案,立法局議員李柱銘更痛斥該國籍法案是「一國六制(One country, six citizenships)」,極具歧視性。部分傳媒則戲稱該法案新設立的英國國民(海外)(BNO)身份代表着「British NO!」

引用:
原帖由 機會嚟喇飛雲 於 2019-12-6 12:00 AM 發表
雖然我係中國香港人,大灣區居民,
唔講真係唔知自己咁高級!
點解你會覺得系高級?

引用:
原帖由 bctiv 於 2019-12-6 06:38 PM 發表
法令將英國及殖民地公民(Citizen of the United Kingdom and Colonies,簡稱CUKC)重新分成三大類:

英國公民
英國屬土公民
英國海外公民

自1962年的《1962年英聯邦移民法令》通過以後,並非所有英國及殖民地公民都有英國的居英權。法令規定和英國、萌島和海峽群島有密切連繫的人都會自動擁有英國的居留權,恢復了公民資格和居留權之間的連繫。其他類 ...
CUKC = CUcKroaCh

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]