• 瀏覽: 21,753
  • 回覆: 208
  • 追帖: 4
+5
引用:
原帖由 xooxx 於 2019-12-5 06:11 PM 發表

你的人生目標係咩?實現咗?光復咗香港咩?
其實你有咩得益?係咪賺咗唔少黑金?
你說的「光復」,其實是倒退吧?
想倒退到英治?民國?清朝?明朝?元朝?宋朝?唐朝?漢朝?

引用:
原帖由 樓上救星 於 5-12-2019 12:04 發表
假消息, 公司請咩人人家不會講得甘清楚。
https://sc.mp/cuhg3
有新聞

引用:
原帖由 ff2456 於 2019-12-5 11:32 AM 發表
在港企業唔請港人,可以請外人咩?用非法外勞?報警拉人!🤭🤭
on nine.
無公司請你老Ⅹ咩。

引用:
原帖由 ff2456 於 2019-12-5 11:30 AM 發表
共産黨文宣鳩吹!!🤒🤒
1111火燒人。 兩日後掟死人
私了強暴脫內褲。清理堵路物被襲擊
如果你仍然撐暴徒。你比暴徒更恐怖

引用:
原帖由 fake05 於 2019-12-5 11:28 AM 發表
《金融時報》此前亦訪問了多家金融服務公司的高級管理人員,發現不願僱用香港人的範圍遠遠超過中資企業。有總部設於香港的三家全球對沖基金的經理透露,公司設有不明文規定,他們將停止招聘港人。一間駐香港的獵頭公司招聘人員亦表示,他的大公司客戶愈來愈擔心會否被捲入政治漩渦中。

【梁振英FB】

攬炒炒了誰?

過幾個月,畢業生就業會是重災區,就畢業同學大比例失業的現象,大學學生會會長有交代嗎?

攬炒 ...
食屎啦CY,冇人理你架啦

引用:
原帖由 ff2456 於 2019-12-5 11:30 AM 發表
共産黨文宣鳩吹!!🤒🤒
喂!死L開啦連登L

曱甴見工要5大告訴求,缺一不可
工作時穿上蒙面黑衣,粗口溝通
帶有呢d裝修,不滿就私人文化態度
公司會接受嗎?

引用:
原帖由 樓上救星 於 2019-12-5 12:04 PM 發表
假消息, 公司請咩人人家不會講得甘清楚。
咁冇錯除左大學生若其他人好難知真實背景。

引用:
原帖由 ff2456 於 2019-12-5 11:32 AM 發表
在港企業唔請港人,可以請外人咩?用非法外勞?報警拉人!🤭🤭
正豬兜,好多人海外大學畢業架!

引用:
原帖由 bee173173173 於 2019-12-5 06:57 PM 發表

甲甴皇講下就可以,真係會請呢班大帝?,,,,🤗
佢地吾記得自認condom 咩

引用:
原帖由 遊鯤 於 2019-12-5 12:04 PM 發表
可以預見今後外地院校畢業生在本地人力市場會贏在起跑線,
升職機會收入水平都高於本地院校畢業的,
港青將壟斷低端職位。
如.........清屎坑?

絕對同意 死嘅只係低層死曱甴

引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-12-5 11:58 AM 發表

亦可以係香港讀大學嘅大陸生!
連黃絲教授都話教佢地好有滿足感

引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-12-6 03:51 AM 發表

你說的「光復」,其實是倒退吧?
想倒退到英治?民國?清朝?明朝?元朝?宋朝?唐朝?漢朝?
D大學畜邊識歴史架,食C佢地就叻

攬抄成功

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]